Бербатов започна кампания за шеф на БФС

0
Фенове изразиха надежда за кардинална промяна в българския футбол
Фенове изразиха надежда за кардинална промяна в българския футбол

Димитър Бербатов започна срещите си с клубовете от страната

Кандидатът за президентския пост в Българския футболен съюз Димитър Бербатов проведе среща с футболните фенове в Пловдив, както и клубовете от региона. При посещението си в града голмайстор номер 1 в историята на българския национален отбор се срещна и с кмета на Пловдив Здравко Димитров.

Бербатов вече започна предизборната си обиколка на страната, макар че Изпълнителният комитет на БФС отмени провеждането на Извънредния Конгрес на 25 юни, след като Борислав Михайлов оттегли своята оставка и се завърна на поста. Агенцията по вписванията обаче отказа да впише Михайлов обратно като президент на БФС, което в момента се обжалва от футболната централа пред Софийски градски съд, а ФИФА и УЕФА изразиха учудването си от действията на Михайлов с официално писмо до БФС.

Въпреки неяснотите около президентския пост и провеждането на Конгреса, Бербатов започна своите срещи с клубовете от страната, като една от първите му спирки бе Пловдив, където той последователно се видя с привържениците на Ботев, Локомотив, Марица и Спартак, след което бе приет от кмета Здравко Димитров, съобщава Plovdiv24.bg.

"Ще се виждам с отборите в региона и е напълно нормално да оповестя присъствието си на кмета на Пловдив. Нормални, общи приказки, говорихме за баскетбол, за футбол, къде може би куцат нещата, всеки си каза неговото мнение. Както казах и на пресконференцията, тръгваме, поканили сме всички отбори от региона, ще говорим с тях. Надявам се да дойдат всички да изслушат това, което имам да им кажа, да ги попитам те какви проблеми имат. Винаги можеш да чуеш нещо интересно, да го вземеш, да го приложиш. Да проведем един диалог и от там-нататък всеки има правото да реши за какво ще гласува, дали ще е за промяната или му харесва така", коментира Бербатов пред местните медии, преди да се отправи на среща с представителите на клубовете от региона.

От Клуб на привържениците на Ботев Пловдив споделиха впечатленията си от срещата с Димитър Бербатов: "Срещата премина в изключително приятелски тон, като останахме приятно изненадани от идеите, които г-н Бербатов и неговия екип споделиха с нас. Накрая им пожелахме успех в бъдещите им проекти за кардинална промяна в българския футбол".

За президент на БФС на Конгреса имат право да гласуват всички клубове, членове на организацията, независимо дали са професионални или аматьорски, като гласът на всеки клуб е с еднаква тежест.

На своята пресконференция в края на миналия месец Бербатов обяви, че планира да проведе срещи с всички клубове в страната. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари