Дезинфекцират завода в Димитровград с препарати, които не отговарят на изискванията

0
Все още не всички работници в предприятието имат маски
Все още не всички работници в предприятието имат маски Снимка: БГНЕС

Продължава работа заводът в Димитровград, в който стотици служители недоволстваха заради липсата на предпазни средства. 1400 работят в предприятието на поточна линия.

Без осигурени предпазни средства и безопасни условия на труд, работниците отказаха да влязат в завода и обявиха стачка. От ръководството признаха, че има проблем.

Маски вчера има поръчана голяма доставка, която в днескашния ден трябваше да бъде доставена. При толкоз много хора наистина и ние сме като ръководство притеснени“, каза тогава Делчо Желев, мениджър в предприятието, предава bTV.

От РЗИ издадоха предписание на предприятието.

Ние посетихме преди 2 дена завода и на основание на заповедта на мин на здравеопазването връчихме предписание с две точки: Първо, за дистанционна работа при служителите, за които е възможно това и второ, за дезинфекция на предприятието“, разказва д-р Снежана Димитрова.

Вчера от РЗИ-Хасково са направили проверка на предприятието, обяви директорът на местната здравна инспекция Соня Димитрова.

От вчера се извършва инструктаж за противоепидемични мерки срещу подпис. Установено е, че са осигурени маски само за част от служителите. Предприятието иска удължаване на срока за доставка на маски за всички заради затруднение със снабдяването. Но въпреки че на част от работниците са дадени маски срещу подпис, не всички ги ползват. На мястото на производство са оставени и ръкавици, казва Димитрова.

От РЗИ са установили, че фирмата, извършваща дезинфекцията на завода, го прави с препарати, които не отговарят на изискванията

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари