Деян Дяков: Господа министри, утре ще блокираме цялата страна

3
Работещите във въглищните централи са недоволни от проект за решение на МС
Работещите във въглищните централи са недоволни от проект за решение на МС Видео: NOVA

Работещите във въглищните централи са недоволни от проект за решение на МС

Синдикатите в протестна готовност ден преди старта на предизборната кампания. Решението за това е заради проведена среща в Министерство на енергетиката на тема „Справедлив преход на въглищните централи” и проект за решение на Министерския съвет, касаещ териториалния план на Стара Загора.

В днешното заседание на МС 26 точка е за териториалните планове за справедлив преход на Стара Загора, Кюстендил и Перник.

В Стара Загора са въглищните централи. Синдикатите там настояват тази точка да отпадне, тъй като ако се приеме, ще се нарушат споразуменията, които бяха постигнати миналата седмица. А ако все пак тя бъде гласувана, те са готови да излязат на протест още в близките часове.

В 17:00 часа е насрочена среща между тях и министъра на енергетиката, на която ще се търси консенсус, предава NOVA .

През последните няколко години съдбата на въглищните централи е една от основните теми в енергетиката ни. Те са и доста голям процент от произвеждания ток.

Уважаеми господин министър-председател, призовавам ви в спешен порядък днес да извадите точка 26 от дневния ред на Министерски съвет.

В противен случай, ние от Организация „За Марица Изток” и гражданите на Старозагорски регион ще блокираме важни пътни артерии в страната. Господа министри, утре ще блокираме цялата страна, ако днес вземете това позорно за България решение”, заяви Деян Дяков, КНСБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    абе презервативе,
    ти да не си ивайло мирчев?!?!
  • 0
    4
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Всички които участват в блокирането, за бъдат арестувани и изгонени от България по посока Сибир!
  • 3
    3
    до 2
    Когато си тъп е нелечимо, съчувствам ти!
  • -5
    2
    ZZданко
    Точно така, товареши тролове! В Булгаристан трябва да останат само виши кадри на мацкофския, ленинграцкия и магаданския институти! Такива айтита-майтита, дето не обичат Мъдушка ТероруZZстан да се махат!!!
  • 0
    1
    ГАЦО
    Да се изметат харвардските сороски от----иi
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари