Devexperts наема 80 служители за офиса си в България

0
Немската компания работи по високоспециализирани софтуерни решения, свързани с капиталовия пазар
Немската компания работи по високоспециализирани софтуерни решения, свързани с капиталовия пазар

Международната софтуерна компания Devexperts, която е основана в Мюнхен, обяви, че ще отвори нов център за изследвания и иновации в София.

В официалното си съобщение от дружеството посочват, че са избрали България за отварянето на своя нов офис, след като вече имат такива в Мюнхен, Анталия и Порто.

Компанията работи по високоспециализирани софтуерни решения, свързани с капиталовия пазар, като основните й клиенти са имотни брокери, банки, фирми за управление на активи, както и фондови и крипто борси.

Ръководител на развойния център в София ще бъде дългогодишният ИТ специалист Виктор Андонов. Досега той беше на същата позиция в офиса на друга компания от бранша - DataArt. Също така Андонов е бил вицепрезидент на сотфуерното инженерство в Moody's Investor Services.

"Фактът, че високоспециализирана софтуерна компания като Devexperts е решила на инвестира в нашата страна е доказателство, че България се превръща в утвърдена ИТ дестинация", смята Андонов. Той допълва, че компанията вече е започнала подбора на кадри у нас.

В следващите две години от Devexperts планират да наемат 80 служители в българския си офис, става още ясно от информацията.

Към момента основаната през 2002 година в Германия компания има над 400 служители в своите три центъра. Предлаганите от нея продукти включват персонализирани онлайн платформи за търговия, софтуерни инструменти за управление на риска, както и такива за обработка и анализ на данни в реално време.

"Голяма чест и предизвикателство беше за нас да изберем България за развойния център на Devexperts. Обмисляхме възможността за различни дестинации, включително Унгария и Чехия, но преценихме, че страната има какво повече да ни предложи и решихме да инвестираме тук", коментира главният изпълнителен директор на компанията Майкъл Бабушкин.

"Вярваме, че в България има много квалифицирани специалисти, както и добри условия за правене на бизнес", допълва той.

Източник: Money.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари