Задържаха група телефонни измамници

2

Операцията е проведена от служители на ГДНП и колегите им от ОДМВР - Велико Търново, Русе и Шумен

Полицейските действия са осъществени на 28 юли т.г. В резултат на проведеното професионално разследване и взаимодействие между криминалисти на ГДНП и ОДМВР - Велико Търново, Русе и Шумен са задържани трима извършители на измами и техен помагач, изпълнявал ролята на куриер в схемата.

Тримата мъже - двама от които местни жители на 46 и 38 години, и 44-годишен от Горна Оряховица, с богато криминално минало, са задържани в района на с. Камен, Великотърновско. 44-годишният е с множество криминалистични прояви за измами и осъждан, 46-годишният също е осъждан и с криминалистически регистрации за измами, а 38-годишният е регистриран за ползване на чужда търговска марка. При последвалото претърсване криминалистите иззели три мобилни телефона със СИМ карти, сумата от 80 лева и вещи, съотносими към престъпната им дейност.

В рамките на специализираната операция, минути след като възрастна жена предала 1 960 лв. на непознат, той бил задържан в лек автомобил на ТИР паркинг малко преди гр. Смядово. Установена е самоличността му – 66-годишен жител на с. Добри Войниково, изяснена била и ролята му на куриер в измамната схема.

Според данните до момента, жертви на престъплението се оказали две жени на 83 и 71 години от шуменско село. Те били подведени по добре познатата измамна схема - съдействие на полицията. След като успели да ги убедят по телефона, че са полицейски служители и че трябва да им съдействат за залавяне на измамници, непознатите им дали указания да оставят всички пари, с които разполагат, в плик на място, близо до имота на една от жените.

Четиримата мъже са задържани за срок до 24 часа. По случая било образувано досъдебно производство продължава под надзор на РП- Шумен, в рамките на която се изяснява и съпричастността на задържаните към телефонни измами на територията на цялата страна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ставам все по привлекателна за мъжете! Вече имам 200 буркана лютеница и 400 литра ракия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук