Деца пиха мляко с отрова за мишки в детска градина

0
Деца пиха мляко с отрова за мишки в детска градина
Снимка: okefood.com

Паника настана в детска градина в Асеновград. Сервираха отровно мляко на децата в детското заведение „Слънце”. Първи странния синкав цвят забеляла медицинската сестра и лелката, която разсипвала млякото. Една от тенджерите била изсипана, но около 120 деца вече били пили от млякото.

След проверка от токсиколог, експерти от Регионалния център по здравеопазване и Агенцията по храните стана ясно, че по черпака, с който се е разсипвало млякото, е имало остатъци от таблетки мишеморки – отрова за мишки.

Веднага е подаден сигнал в полицията. Входът на детската градина беше отцепен. В момента тече пълна проверка на складовете и кухненските помещения. Отвън са се събрали изплашени родители, които искат да вземат незабавно децата си.

Доц. Янко Илиев, началник на Клиниката по токсикология към УМБАЛ “Св. Георги” – Пловдив, излезе да успокои родителите, че няма опасност за здравето на децата.

На 10% от тях са взети кръвни проби. Резултатите ще се ясни късно тази вечер. По думите му децата нямат симптоми на отравяне и ако има такава опасност, досега е трябвало да има признаци за това. Той посъветва родителите тази вечер да наблюдават децата си и в случай на неразположение, да потърсят личните си лекари или да отидат в болница.

Превантивно на всички деца е даден активен въглен и повече течности. Засега децата са добре и си играят в детската градина.

Прокуратурата в Асеновград започна разследване. В момента се разпитва персоналът на детското заведение.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари