Детска градина в Русе тъне в мизерия

12
Загрижена майка иска повече родители да знаят и да не съсипват бъдещето на децата си
Загрижена майка иска повече родители да знаят и да не съсипват бъдещето на децата си

Днес е 15 септември - началото на новата учебна година!

За жалост остава трайната негативна тенденция от последните 15 години да намалява броят на учениците. Всички знаем, че България има демографски проблеми.

За жалост живеем в държава, в която се влиза по-лесно в университет, отколкото в детска градина.

Проблемите с образованието ще ги оставим на г-жа Кунева, но е хубаво да се огледаме около нас и да видим какво става с детските градини в Русе.

К. С. е една загрижена майка от Русе, която поиска да дадем гласност на нейното оплакване, за да може повече родители да знаят и да не съсипват бъдещето на децата си.

Ако имат добра воля е възможно, дори и някой от нашите управници да направи проверка и да вземе мерки...

Русенската майка е написала писмо до кмета на град Русе Пламен Стоилов. Публикуваме оплакването без редакторска намеса:

"Добър ден г-н Стоилов!

Не знам до колко е уместно да Ви пиша тук, но ще го кажа така - в отчаянието си като една загрижена майка искам да споделя притеснението си с Вас, защото мисля, че като кмет на град Русе, Вие отговаряте и се разпореждате за тези неща... А ако не съм права, учтиво ще Ви помоля да ме насочите към кого да подам оплакване и жалба.

Става въпрос за детска градина Незабравка, и по-специално за директорката Дарина Александрова.

Първо, жалко е, че такава база стои и пустее и няма кой да вложи средства в нея защото г-н Стоилов, такъв вид учреждения са едни от най-важните в живота на едно дете, изграждайки го като човек и е срамота те да растат и учат в подобни условия! Таваните напукани, стените нацепени, комарниците падат от прозорците, с очите си видях как за малко не удариха две от децата... Мизерия... Всичко е старо, изпотрошено...

Дворът, който уж трябва да е за забавление и игри, пустее в трева, циментът е напукан и дори улегнал (огромни вдлъбнатини, които са опасни за децата), съоръженията за игра - пързалки, люлки, нима нямате толкова пари поне за едно пребоядисване?! Просто условията на живот там са под всякаква критика и аз много съжалявам, че в държавата ни, няма такава институция която да си върши кадърно работата, за да можем ние обикновените граждани да има към кого да се обърнем и оплачем и да знаем, че ще ни се окаже помощ!!!

Сега малко и за директорката...

Аз не съм на ясно кой точно определя кого да назначи на тази длъжност и на какви критерии трябва да отговаря даденият човек за нея, но г-жа Дарина Александрова със сигурност не става за този пост!

Първо, няма грам елементарно отношение и уважение нито към децата нито към родителите, ще Ви дам конкретен и пресен пример от днес - детето й подарява цвете, тя мете стълбите на двора и му казва: "сега не мога да го взема, после..."

Така ли посреща тя деца и родители в първият учебен ден питам аз?!

Няма организация, няма подготовка, родителите не знаят децата им в коя стая са, при кои госпожи, стоят и чакат на опашка да ги запишат на някакви хвърчащи листи... Да не коментирам, че нямаше тържество за посрещането на децата, както повечето детски градини в Русе организираха такова... Когато има някакъв проблем и се обърнем за съвет и помощ към нея тя напада нас родителите, че децата ни са глезени и невъзпитани и ние сме виновни за това, защото като техни родители не сме ги научили на нищо!

Да не коментирам, че е корумпирана и подкупна, отново ще си позволя да дам пример - с бащата на детето ми сме разделени, по решение аз получих правата над детето, но тъй като нейният син е приятел на моят бивш мъж, тя го толерира, пуска го да види детето след като по решение категорично му е забранено, докладва му всяко свързано нещо с детето, понеже й оправя колата безплатно и са приятели, това нормално ли е питам аз?!? Госпожите също са под всякакво ниво - но за това пак обвинявам директорката, не знаят как да се държат с децата, само им крещят, строяват ги на едни столчета цял ден седнали да стоят, за да не разхвърлят и да пазят тишина, да не коментирам, че няколко пъти съм ги заварвала да показват снимки и клипчета през телефоните си на децата... Да, ще кажете, като не сте доволна сменете градина, спокойна, погрижила съм се това да стане.

Просто не мога да оставя нещата така и това безобразие да продължава!

От сърце и душа Ви моля и призовавам да направите нещо и да помогнете на децата!

Детската градина е свято място, трябва да е най-хубавото, което децата получават при първата си среща с образованието!

Благодаря Ви за отделеното време и се надявам, че моят зов за помощ поне ще бъде чут!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари