Откриха обновената детска градина "Чучулига" в Русе

0

Обновената детска градина „Чучулига“ беше открита официално днес.

На церемонията присъстваха кметът Пламен Стоилов, зам.-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров, главният архитект на Община Русе арх. Живка Бучуковска, екипът по управление на проекта, служители, родители и гости.

Директорът на градината г-жа Скарлет Гвоздейкова благодари за слънчевата, уютна и модерна сграда от името на всички учители, родители и деца.

Възпитаниците на „Чучулига“ представиха кратка програма – танцуваха, рецитираха и пяха. Кметът Пламен Стоилов заяви, че се гордее с високия стандарт, постигнат в русенските детски градини. „Те носят свободния дух на Русе, който се залага в тяхното съзнание именно сега – между третата и седмата година."

На 11 ноември 2015 г. бе даден старт на изпълнението на строително-монтажните работи на градината, финансирани по проект „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в ЦДГ „Чучулига“, на улица „Иглика“ № 2, гр. Русе и ЦДГ „Радост“, улица „Червен“ № 5, град Русе“. Проектът се изпълнява от Община Русе в рамките на „Инвестиционна програма за климата“ на Националния доверителен екофонд.

Общата стойност за енергийното обновяване на ЦДГ „Чучулига“ е в размер на 114 994,79 лева с ДДС, като 15 % от цялата сума е финансирана със средства от Община Русе. Това са 17 249,21 лева с ДДС.

Детската градина е с изцяло подменена дограма, с външна топлоизолация на стените, нова хидроизолация и топлоизолация на покрива и ремонт на отоплителната инсталация.

Очаква се от този месец да бъде повишен енергийния клас на сградата, което води до понижаване на консумацията на топлинна и електрическа енергия, подобряване на микроклимата и намаляване на емисиите от парникови газове в атмосферата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари