Децата "изяждат" бюджета!

0
За политиците пари има, за реклама и ПР – има, за магистрали има….но за децата на България – няма
За политиците пари има, за реклама и ПР – има, за магистрали има….но за децата на България – няма Снимка: Георги Кожухаров

Има семейства, които ежемесечно получават детски надбавки, помощи за първокласник при започване на първата учебна година, има и деца, които никога и нищо не са получили от държавата, независимо, че по логика родителите им са с най-голям принос към държавния бюджет.

Държавата отново дели децата. Все едно тези на „богати“ родители /все едно 400 лева на член от семейството е богатство/, не са български деца! Вярно, надбавките са мизерни, дори една дрешка не може да купиш на детето, но дискриминацията отвращава, когато се отнася до деца.

След като пенсионерите „изяждали“ бюджета, сега се разбра, че и децата го правят, затова няма пари за всички.

Не се отчита, че надбавки за децата обикновено получават родители, които не са работили никога. А „богатите“ често едва смогват с разходите за децата си.

После имало демографска катастрофа – разбира се, че ще има. Да родиш и отгледаш дете в България е мисия с повишена трудност. Детските храни и стоки са с много по-високи цени от тези за възрастните, няма държавни субсидии, няма подпомагане. А едно дете износва дрехите по-бързо, отколкото можете да си представите и отново трябва да се купуват.

И е въпрос и на достойнство. Защо моето дете, за което полагам всички грижи, трябва да е дискриминирано. Аз например сама отглеждам детето си, нямам нито някой до мен, нито родители да помагат. И понякога всеки лев е от помощ. Но и най-вече ми е обидно, защото внасям хиляди за данъци и осигуровки, а на практика съм наказана детето ми да не е признато за българче от държавата.

За да има раждаемост, държавата трябва да насочи усилията си към децата и да наблегне на децата, които учат, които живеят в нормални условия и са грамотни. Защото те са бъдещето, ако искаме България да има такова.

За политиците пари има, за реклама и ПР – има, за магистрали има….но за децата на България – няма. Няма и за децата с увреждания, за болните дечица! Тези дни текат родителски срещи, на които при „безплатното образование“ на Територията, всеки родител ще трябва да бръкне дълбоко в джоба си за безкрайните безумия на Министерството на образованието и науката – учебни тетрадки на всякакви измислени издателства, тетрадки, какво ли не….А иначе е безплатно,нали?

Докато държавата дели децата и не инвестира в бъдещето, БЪДЕЩЕ НЯМА ДА ИМА! А ВИЕ – ПОЛИТИЦИТЕ, ЩЕ СИ ОТИДЕТЕ!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари