Децата имат нужда да видят нещо повече от четирите стени

0
Майки сбъднаха мечтата на деца с увреждания от Русе
Майки сбъднаха мечтата на деца с увреждания от Русе Видео: БГНЕС

16 деца и младежи с увреждания от Русе потеглиха днес на екскурзия за Букурещ, след като майките им успяха да съберат средства чрез благотворителна кампания, предаде БГНЕС.

Мечтата на децата бе да посетят зоологическата градина в румънската столица и тя вече е реалност благодарение на клуб „Майки със смели сърца”.

Серия от инициативи събираха пари още от есента, но най-голям отзвук сред обществеността имаше двумесечният благотворителен базар на мартеници, изработени собственоръчно от майките на децата с увреждания. Много хора са подкрепили кампанията и резултатът е пътуването на децата, повечето от които за първи път излизат извън Русе.

Децата имат нужда да бъдат изведени, имат нужда да видят нещо повече от четирите стени”, сподели председателят на клуб „Майки със смели сърца“ Стойка Панагонова.

Родителите разказаха, че децата с нетърпение са чакали пътуването, а някои не са спали от вълнение. Казват, че организацията не е лесна – качват се инвалидни колички, децата се носят на ръце до седалките на автобуса, но емоцията си заслужава. Заедно с тях пътува и медицинско лице, което да помогне при необходимост.

В Букурещ децата ще имат обиколка из града с екскурзовод, ще посетят зоологическата градина и Природонаучния музей, хапнат и от прословутите румънски гевреци. Пътуването им се осъществява с помощта на русенска транспортна фирма, чиито собственици също имат дете с увреждане. Те са осигурили безплатен автобус, като се заплаща единствено горивото. В зоологическата градина пък ще направят отстъпка в цената на билетите за русенчетата

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари