Деца от цялата страна се включиха в географски фестивал в Русе

0
Програмата на фестивала включва научно-популярни презентации, изложби, състезания, демонстрация на дронове и тяхната изследователска роля в географията
Програмата на фестивала включва научно-популярни презентации, изложби, състезания, демонстрация на дронове и тяхната изследователска роля в географията Видео: NOVA

Повече от 400 деца от цялата страна се включиха в четвъртото издание на Български географски фестивал в Русе.

На едно място се събраха ученици, студенти и преподаватели.

Съорганизатори на фестивала са Географ БГ - победители в "Промяната", най-голямата социално отговорна инициатива на „Нова Броудкастинг Груп”, предаде NOVA.

Програмата на фестивала включва научно-популярни презентации, изложби, състезания, демонстрация на дронове и тяхната изследователска роля в географията.

Сред най-интересните и забавни занимания за учениците са разказите на утвърдени учени и изследователи като проф. Христо Пимпирев и доц. Георги Бърдаров, както и приключенията на Симеон Идакиев.

„Събитието в Русе е най-голямото по рода си в страната за популяризиране на науката за земята. Ние сме щастливи, че чрез подкрепата на "Промяната" и „Нова Броудкастинг Груп” може да превърнем този празник в наистина смислено занимание за децата”, каза Димитър Желев от Географ БГ.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари