Дете се самоуби заради първа двойка

2
50 деца годишно се самоубиват заради трудни уроци
50 деца годишно се самоубиват заради трудни уроци Видео: NEWS7

Дете се самоуби заради първа двойка. Ученикът не могъл да преживее стреса от ниската оценка и притеснението за това – как ще съобщи на родителите си. Това съобщи в предаването NEWSROOM по NEWS7 Стоян Караиванов от Асоциацията на училищните настоятелства.

Черната статистика показва, че всяка година у нас заради труден материал се самоубиват по около 50 деца.

Част от тях се притесняват, че не могат да покрият изискванията на родителите си. Има амбициозни родители, които записват децата на различни курсове и изискват от тях само най-високите постижения. От друга страна, уроците са много трудни и са направени за зубъри, а не за мислещи хора. Освен това именно в пети клас те минават в по-горна образователна степен, имат вече много предмети, учителите са нови и стресът е много голям. В шести клас става още по-трудно, част от децата не могат да се справят и или се опълчват срещу системата и стават агресивни, или се отпускат по течението.

Родителите трябва да застанат плътно зад децата си, защото училището не е по-важно от здравето и щастието на децата, допълни специалистът.

Другият голям проблем е, че децата отказват да играят физическо възпитание.

От Асоциацията на училищните настоятелства ще предизвикат обществен дебат по темата. Вече са започнали разговори с представители на Министерството на образованието.

Източник: news7.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари