Дете е свидетел на показното убийство във Варна

1
Жертвата е трябвало на 16 декември да изповяда при нотариус сделка с имот
Жертвата е трябвало на 16 декември да изповяда при нотариус сделка с имот

Убитият бизнесмен Тинко Георгиев бил разстрелян пред очите на дете на възраст около 5-6 години.

Мъж с мустаци позвънил на вратата, избутал съпругата и влязъл в дома, където застрелял хотелиера и избягал, пише "24 часа".

Жертвата е трябвало на 16 декември да изповяда при нотариус сделка с имот. Няколко куршума го застигнали само часове преди да подпише продажбата на хотела си "Владислав" в Златни пясъци.

С парите той смятал да се разплати с доставчици на стоки и услуги, към които влачил дългове още от летния сезон. Но според друга версия просто е искал да се отърве от хотела.

Според запознати бизнесменът признавал, че е бил отвлечен в края на 2004 от хора на сочения за наркобос Иво Иванов-Гела и принуден да му го прехвърли. След дълга съдебна сага Георгиев си върнал ваканционния имот, но споделял, че мутрите продължават да го притискат.

Разследващите проверяват и данни, според които убитият се е занимавал с лихварство и измами. Разпродавал е доста имоти и скъпи коли.

Жестокото убийство, станало минути преди 17 часа в сряда вдигна на крак полицията, която блокира изходите на Варна. В града дори и в пика на летния сезон не е имало такова огромно задръстване заради завардените улици, но убиецът така и не беше заловен.

Варненската окръжна прокуратура образува досъдебно производство за предумишлено убийство срещу неизвестен извършител. Според криминалисти две охранителни камери на триетажната кооперация на ул. "Хан Крум", където живее жертвата, са заснели килъра.

Той е бил мъж, облечен с палто, имал мустаци и носил шапка с козирка. Извършителят на мократа поръчка не се е поколебал да действа само на 100-150 м от ОД на МВР във Варна.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари