9-годишно дете е свидетел на разстрела и самоубийството в Лясковец

3
Драмата се разиграла през две къщи от дома на Петко Стрелеца
Драмата се разиграла през две къщи от дома на Петко Стрелеца Снимка: БГНЕС / архив

Драмата се разиграла през две къщи от дома на Петко Стрелеца

9-годишното внуче на 53-годишния мъж, който простреля бившата си жена и се самоуби, е станало свидетел на разпрата им и е видяло кървавата драма. Това обяви наблюдаващият прокурор по случая Мирослав Овчаров от Окръжната прокуратура в Търново, цитиран от в. "24 часа".

"Детето е възприело събитията и как дядо му е отишъл до гаража за втори патрон. Заредил късоцевната самоделна пушка и се самопрострелял. Момчето е разпитано в синята стая в присъствието на психолог и баба му по майчина линия, за да се чувства спокойно", разказа прокурорът.

Детето живеело с дядо си, който работел като багерист и вече имал един развод зад гърба си. Майка му била в чужбина, а бащата също не полагал грижи. След случилото се бабата по майчина линия е пожелала да го вземе при себе си.

Двойката, потънала в кръв, била открита от случаен минувач, който първоначално чул два изстрела през малък интервал, но помислил, че са фойерверки. Като приближил обаче, останал ужасен и позвънил в полицията.

Злокобно съвпадение е, че къщата на драмата от ревност в Лясковец е на по-малко от 100 метра от дома на Петко Стрелеца. През 2014 г. при часове престрелка с отряда за борба с тероризма барикадиралият се и въоръжен до зъби Петко Петков уби командоса Емил Шарков и рани тежко трима негови колеги. Така улица "Капитан Петко войвода" в центъра на града си спечели печална слава.

Засега досъдебното производство е образувано за опит за убийство, тъй като 51-годишната жена се бори за живота си в болницата във Велико Търново. В четвъртък вечерта и е направена сложна операция, изгубила е много кръв и състоянието ѝ е критично.

Жестоката трагедия разтресе Лясковец около 20 часа в четвъртък, когато 51-годишната жена отишла да върне кучето на бившия си мъж след раздялата им. Двамата се скарали и разгневеният мъж грабнал самоделно огнестрелно оръжие и стрелял. Прострелял бившата си в областта на корема, след което сам се гръмнал в гърдите. Той е издъхнал на място.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари