Десислава Атанасова става конституционен съдия

0
Депутатите я избраха за член на Конституционния съд от квотата на парламента
Депутатите я избраха за член на Конституционния съд от квотата на парламента Снимка: Христо Касабов / БТА

Депутатите я избраха за член на Конституционния съд от квотата на парламента

Народното събрание избра Борислав Белазелков и Десислава Атанасова за членове на Конституционния съд от квотата на парламента. Мандатът на новите конституционни съдии ще бъде девет години, гласуваха депутатите.

Десислава Атанасова бе подкрепена от 159 народни представители, "против" гласуваха 65, нямаше въздържали се. Борислав Белазелков бе избран със 154 гласа, като "против" гласуваха 63 народни представители, въздържали се нямаше, информира БТА.

Номинациите от парламентарни групи са на ГЕРБ-СДС - Десислава Атанасова, на "Продължаваме промяната - Демократична България" - Борислав Белазелков, и на "Възраждане" - Цвета Рангелова, която не събра достатъчно подкрепа. За нея гласуваха 42 народни представители, "против" бяха 105, а 68 гласуваха "въздържал се".

Вчера тримата бяха изслушани в парламентарната комисия по конституционни въпроси.

Дебатите в пленарна зала продължиха близо четири часа. Отхвърлено беше предложението на Георги Свиленски ("БСП за България") от проектите за решения да отпадне срокът от девет години, за който се избират новите конституционни съдии. Не беше прието и предложението на Костадин Костадинов ("Възраждане") в проекторешението да се запише, че мандатът на новоизбраните съдии е седем години, съгласно решението на Конституционния съд.

На 11 януари бе обявено решението на КС за това, че ненавреме избраните съдии в КС няма да имат пълен мандат. БТА припомня, че от 1 март 2022 г. КС е в състав от 10 съдии, след като изтекоха мандатите на Гроздан Илиев и Анастас Анастасов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    16
    Простата истина
    Атанасова има едно качество което я прави безценна като Конституционен съдия и то е , че вярна на Полит-бюро на ЦК на Задкулисието и Кремъл. Майната му на това, че тя не е добра юристка, важното е, че ще си вдига ръката и подкрепя всичко което е спуснато от Задкулисието. Верността към Задкулисието и Кремъл е за предпочитане пред хора които са умни, кадърни, професионалисти, истински патриоти. Хо тоя най-важен критерия верността в държавната администрация, политика, бизнеса се набутаха абсолютни кариеристи, престъпници, глупаци и неграмотници, което е реалната причина България да е последна държава в ЕС. Как си представяте, че Задкулисието и Кремъл ще допуснат хора в системата които не са верни на тях и ще стартират истинските промени, които ще изринат некадърната сган в мръсния канал. Умните , кадърните, образованите , професионалистите, истинските патриоти и честни българи са опасни за системата и руското влияние и те няма да бъдат никога в системата, а там ще са такива верни и послушни "Другарки" като Атанасова.
  • 3
    15
    до бах ти глупаците
    Да знаеш - военните летци са много по-малко от "йористите", което ще рече... много си тъп Гоше.
  • 4
    14
    до бах ти глупаците
    Щото Атанасова е много работна. Тя има 17 г. и няколко месеца, от които почти всички са в Народното събрание, а това, че не си чел или разбрал си е лично твой проблем, той опира до двете гънки в главата ти! Уви ,късно е да правиш трета!
  • -3
    13
    Иван Асен
    Искам да я взема у дома.Имам нужда от съдия
  • -1
    12
    бах ти глупаците
    До 11...хааххахах ти колко книги си прочел на Янаки бе ватенко ?Стана дупетат направо от университета и така ...цял живот .Кога ги написа тия книги бе,кога стана доктор...по всичкология ...бах го в тъпата лейка ...БЕЗ НИТО ЕДИН ДЕН ТРУДОВ СТАЖ...И никога не съм гласувал за ГЕРБ илиПП .То и бай Тошо беше с осми клас ,ама му лизахте гъза 33 години.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари