Десислава Атанасова с най-много преференции извън водачите

1
Тепърва ще се разбере дали някъде в листите ще има размествания заради преференциите, както и коя политическа сила точно колко мандата ще получи
Тепърва ще се разбере дали някъде в листите ще има размествания заради преференциите, както и коя политическа сила точно колко мандата ще получи Снимка: БГНЕС / Архив

Втората в листата на ГЕРБ-СДС в Русе Десислава Атанасова е събрала най-много преференции извън водачите на шестте политически сили, които влизат в парламента от Русенска област

Десислава Атанасова е получила 1621 преференции. По предварителна информация ГЕРБ-СДС ще имат двама депутати от Русе, като се очаква дали Атанасова ще влезе от Русе или от Разград, пише Русе Медиа. Поради здравословни проблеми тя вчера гласува от болница „Пирогов“.

При победителите в Русенска област – „Има такъв народ“, водачът на листата Светлин Стоянов е получил най-много преференции при гласуването – 2797.  „Има такъв народ“ ще имат двама депутати от Русе.

Водачът на ГЕРБ-СДС Красен Кралев е получил 1227 преференции, а преди него по предпочитания, но след Десислава Атанасова, е кандидатът на СДС Драгомир Дамянов. Петият в листата има 1326 преференции.

Водачът на БСП за България Крум Зарков има 1747 преференции, а третата – Ивалинка Цанкова е след него с 598 преференции.

При „Демократична България-Обединение“ водачът Стефан Тафров има 1432 преференции, а след него най-много подкрепа е получил четвъртият в листата – екоактивистът от Зелено движение Михаил Михов с 344 преференции.

При ДПС няма изненади, като най-много преференции има водачът Бюрхан Абазов – 264.

При „Изправи се! Мутри вън!“ водачът Татяна Дончева е получила 793 преференции, следвана от четвъртата в листата Първолета Чавдарова-Летиция с 283 преференции. Тук също се чака решението на Татяна Дончева, която е водач на листа и във Варна.

Тепърва ще се разбере дали някъде в листите ще има размествания заради преференциите, както и коя политическа сила точно колко мандата ще получи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари