Десислава Атанасова: Единственото, което вълнува ПП и ДБ, е "вълшебната флашка"

1
Атанасова призова депутатите от ПП и ДБ да кажат и как държавата ще се справи с инфлацията, която до голяма степен се дължи на тяхното аматьорско управление
Атанасова призова депутатите от ПП и ДБ да кажат и как държавата ще се справи с инфлацията, която до голяма степен се дължи на тяхното аматьорско управление Снимка: БТА

Атанасова призова депутатите от ПП и ДБ да кажат и как държавата ще се справи с инфлацията, която до голяма степен се дължи на тяхното аматьорско управление

"В тази зала, днес, е категорично ясно кой иска да работи за държавата, да търси решение за българските граждани и кой иска бързи избори, да няма стабилност, да няма еврозона, да продължат да растат цените на горивата". Това заяви от името на парламентарната група председателят на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в декларация от парламентарната трибуна, предаде БТА. "Отговорът е само един - тези, които докараха държавата ни до състояние, в което се намира сега, до пропаст, обяви тя. И, по думите ѝ, ако твърдят по кулоарите, очевидно като временни посетители, че общественият дебат е "вълшебната флашка", започваме да изпитваме още по-сериозни съмнения дали тя им осигурява изборни победи, защото и с машините, и с бюлетините гласуват хора", посочи Атанасова.

Поводът е отсъствието от пленарната зала днес на групите на "Продължаваме Промяната" и "Демократична България" заради приетите от правната комисия промени в Изборния кодекс. При първите две регистрации нямаше кворум и заседанието не можеше да започне. При третия опит кворумът вече беше налице, в залата присъстваха и депутатите на ПГ на ГЕРБ-СДС, които първоначално отсъстваха заради извънредна среща в централата на ГЕРБ.

Преди третата регистрация председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова покани на разговори председателите на останалите парламентарни групи, за да се разберат как и дали ще продължи да работи 48-ото Народно събрание. Това поиска по-рано на брифинг в централата на ГЕРБ и лидерът на партията Бойко Борисов.

"Отговорност се носи тук, в тази зала, а не отвън, където в момента инициаторът на онзи Изборен кодекс от Разпети петък 2021 година, приет за една нощ, протестира", се казва още в декларацията на Атанасова. "Дебатът се води тук, ако имате аргументи, смелост, отговорност - заповядайте, ние ще бъдем тук и ще отстоим ангажимента, който имаме пред избирателите - правото на хората да избират как да гласуват - така, както гласуват всички демокрации в Европа, в света, или така, както сте решили за една нощ, с една флашка, с машината на Мадуро", предложи Атанасова.

В началото на декларацията тя се обърна към депутатите, които са в залата на българското Народно събрание и са позволили ефективно да се проведе парламентарният контрол над служебното правителство. "Тези, които са отвън, вероятно не желаят то да бъде контролирано и служебните министри да дадат отговори на важните за България и обществото въпроси", изтъкна Атанасова. Тя допълни, че в залата са хората, които постъпват отговорно към своите избиратели, защото всички са тук по волята на суверена, изразена с машинно гласуване. Отсъстват тези, които са в изолация, поставят ултиматум на фона на безпрецедентни кризи в държавата, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС. "Искат ли тези, които отсъстват - ПП и ДБ, да търсим национално отговорни решения как държавата ще се справи с инфлацията, която до голяма степен се дължи на тяхното аматьорско управление, решения как да се понижат цените на горивата, за по-високи пенсии и заплати, по Плана за възстановяване и устойчивост", попита от трибуната Атанасова.

"Няма ги да говорим по тези теми, няма ги и по темите, които пряко застрашават сигурността на нашата държава, границата ни ежедневно е атакувана от мигранти", отбеляза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС. "Няма да говорим, очевидно, и по темата "ежедневни престъпления" - ужасяваща статистика, хаос по пътищата, убийства, дрога, продължи тя. Единственото, което ги вълнува, е "вълшебната флашка", затова поставят ултиматуми - на кого ги поставяте тези ултиматуми, обърна се към ПП и ДБ Атанасова. На кого предлагате да суспендира за пореден път конституцията и да не изпълни ангажимента към своите избиратели, да се изтеглят, оттеглят, предоговарят и предлагат различни текстове от тези, които са давали като обещание на избирателите си", попита Десислава Атанасова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари