Десетки русенци се почерпиха със студена бира след като почистиха Парка на Младежта

8

Заедно изчистихме Парка на Младежта!

„Ротаракт“ Русе благодари на всички доброволци, които се включиха в инициативата ни „Бира за смет“ в събота - 14 май. Щастливи сме да съобщим, че успяхме да съберем над 30 чувала със смет, които благодарение на Община Русе бяха извозени за сепариране в същият ден.

Сборният пункт на събитието бе „Вазата“, като по групи доброволци успяха да обхванат целият Парк на Младежта. Някои участници пожелаха дори да се насочат и около близки до парка терени.

Останахме възхитени от русенци! Десетки наши съграждани се включиха в инициативата, като това бяха най-вече семейства с деца. С този проект успяхме да изпълним и моралната кауза зад инициативата – да възпитаме грижата за природата и рециклирането в социално желателно поведение и повод за гордост, пишат организаторите от „Ротаракт“ Русе.

И тъй като всяка добра постъпка заслужава своята награда, в слънчевият съботен ден всеки доброволец бе почерпен с една студена бира или кафе, а на малчуганите предложихме свежа лимонада.

Към краят на събитието, за настроение, прекрасните дечица от музикална школа „АРТиКУЛ“ ни впечатлиха със своите певчески умения. А публиката успя да си отпочине с музика и танци след една добре свършена работа!

Това беше нашият принос към националната кампания на „Ротаракт“ клубовете в България. Кампанията се радва на подкрепата от „Ротаракт“ България, „Ротари“ България „Интеракт“ България, „Каменица“ и „Природен“.

За „Ротаракт“ Русе това събитие бе началото и на друга наша инициатива – голямата ни цел да съберем нужните 8 000 лева за закупуване на устройство за контролиране на телесната температура за Педиатрията в „УМБАЛ“ Канев. За целта ние събирахме и дарения от русенци срещу една лимонада или бира. Събраната сума е на стойност 100лв., за което благодарим на всички наши съграждани с големи сърца.

Ние ще продължим да събираме дарения за тази цел и на предстоящи събития, включително предстоящият рожден ден на клуба на 18 юни. Прилагаме нашата банкова сметка за дарения:

Revolut: IBAN: LT95 3250 0869 7853 8710

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 23
    1
    Ееех,
    Кметът направи търлата в парка специално за лилавите, да им е наблизо и удобно, а тия момичета и момчета изчистиха след мангалите. Циганин да си в тая държава!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари