Десетки души загинаха при дерайлиране на влак

0
50 души са откарани в болница, а най-малко 32 души са загинали
50 души са откарани в болница, а най-малко 32 души са загинали Видео: ANI_News

Най-малко 27 души загинаха, а 50 бяха ранени при дерайлиране на пътнически влак в южния индийски щат Андхра Прадеш, съобщават БТА и ДПА.

Инцидентът е станал късно снощи, когато локомотивът и седем вагона от експреса „Хираканд” дерайлирали близо до гара Кунеру в района Визианагарам. Влакът имал общо 22 вагона.

Много пътници са загинали на място, тъй като вагоните са силно повредени от дерайлирането. Броят на жертвите е 27 души към момента, съобщи регионалният говорител на железницата от мястото на инцидента.

Той посочи, че 50 души са откарани в болница. Броят на жертвите може да нарасне, тъй като седем от пострадалите са в тежко състояние.

Причините за инцидента все още не са известни. Железниците са разпоредили разследване, каза още говорителят. 

Според длъжностни лица отказ на спирачките или невнимание от страна на машиниста може да са причинили дерайлирането. С индийските железници всекидневно пътуват 20 милиона души. Според националната статистика от 2010 г. насам при железопътни катастрофи са загинали над 25 000 души.

Продължава да нараства броят на жертвите, загинали при дерайлирането на влак в източната част на Индия. По последни данни при инцидента, разиграл се на границата между двата щата Одиша и Андра Прадеш, е 32 души, съобщава вестник The Times of India, цитиран от Агенция "Фокус".

Информацията за пострадалите е провиворечива и варира между 50 и 100 души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари