Над 230 души загинаха при влакова катастрофа в Индия

1
Ранени са над 900 души
Ранени са над 900 души Видео: bTV

Ранени са над 900 души

Над 230 души са загинали и над 900 са ранени при влакова катастрофа в индийския щат Одиша, предава bTV. Очаква се броят на жертвите да се увеличи.

В 19:00 часа местно време вчера са се ударили два пътнически влака. Експресен влак, пътуващ от Бангалор до Ховрах в Западен Бенгал, дерайлирал и се блъснал в експрес, който пътувал от Калкута до Ченай.

На място са изпратени 200 линейки и 180 лекари. Стотици се наредиха на опашка пред правителствена болница в Одиша, за да дарят кръв.

Главният министър на Одиша Навин Патнаик заяви, че в момента приоритетът на властите е извозването на живите до болниците. Той обяви днешния ден за ден на траур в памет на жертвите.

По данни на индийските железници мрежата им осигурява пътуването на над 13 млн. души всеки ден. Инфраструктурата обаче е застаряваща и опасна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари