Десетки души са стъпкани по време на шествие за Хелоуин в Сеул

0

Повече от 80 души са се задушили

Десетки са пострадали в масова блъсканица в Сеул. Пострадалите са участвали в Хелоуин шествие в част на града, където е съсредоточен нощният живот на корейската столица.

Корейски телевизии показаха как медицински екипи правят сърдечен масаж на хора, лежащи по улиците в центъра на града. Те са се задушили, след като огромно множество - вероятно над 100 хиляди души - се стекло в квартал с много ресторанти и барове, за да празнува Хелоуин, предаде Дарик.

За първи път от началото на пандемията от коронавирус празненствата бяха разрешени без ограничения. Това привлякло много посетители към квартала северно от река Хан, известен с активен нощен живот.

Според първоначалните данни повече от 80 души са се задушили.

Президентът Юн Сук-юл е информиран за случилото се.

В района е имало 100 хил. души, които са празнували първия Хелоуин без маски на открито след пандемията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    colibri
    Хелуин води началото си от келсткият ритуал Сауин. През 853 год. папа Григорий утвърдил'' Вси светии'' ,като ден за прослава на християнските светци и мъченици. В православието"Вси светии" се нарича -'' Неделя на вси светии'' и се отбелязва в първата неделя след Петдесетница.
  • 1
    1
    12345
    Какъв е този "празник" хелоуин ? Продукт на американската упадъчна гмо сган. Дано сега се освестят и престанат да празнуват тази анти-християнска маймунарщина.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари