Депутатите ще гласуват увеличаване на майчинството

0
Приравняват размера на майчинството с този на минималната работна заплата
Приравняват размера на майчинството с този на минималната работна заплата Снимка: Dunavmost

Приравняват размера на майчинството с този на минималната работна заплата

Приравняване на размера на майчинството с този на минималната работна заплата, се очаква да гласуват депутатите на първо четене. Текстовете са част от промените в Кодекса за социално осигуряване.

В момента размерът на майчинството е 710 лв за втората година, а минималната заплата е 780 лв. От парламентарната група на БСП за България, предлагат сумите да бъдат обвързани. Предложението беше заложено в дневния ред в сряда, но заседанието се провали заради липса на кворум.

В друга точка от дневния ред е предвидено гласуване на предложението на „Има такъв народ“ за недопускането на текстове в учебното съдържание, които според тях пропагандират така наречената „джендър идеология“.

В текстовете, които са част от Закона за закрила на детето, са заложени и глоби при нарушаване на закона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    депутатите
    Депутатите да гласуват подаването на оставките си до един.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари