Депутатите се заемат със създаването на комисии

0
Парламентът се очаква да започне работа по същество
Парламентът се очаква да започне работа по същество

На пленарното заседание днес депутатите от 46-ия парламент ще гласуват създаването на постоянните комисии

Комисиите са неотменна част от работата на законодателния орган, а във фокуса на общественото мнение се очаква да бъде Комисията по бюджет и финанси, която да се захване с актуализацията на държавния бюджет, бюджета на ДОО и този на НЗОК, внесени от служебното правителство. Държавният глава Румен Радев и отделни министри многократно призоваха параметрите на държавните финанси да бъдат ревизирани, за да може страната ни да отговори на предизвикателствата, породени от COVID-епидемията. В новите параметри на бюджета трябва да бъдат разписани подкрепата за бизнеса, социалните мерки за гражданите, както и продължаващото изплащане на средства за лекарите, борещи се на първа линия с разпространението на вируса, предаде репортер на БГНЕС.

В рамките на пленарното заседание депутатите ще продължат работа с изслушване на министъра на образованието и науката проф. Николай Денков, който трябва да даде информация пред депутатите за подготовката на образователните институции за посрещане на новата учебна година.

Парламентът ще изслуша и министърът на енергетиката Андрей Живков, който ще обясни от парламентарната трибуна относно изтекъл срок за транспониране на евродиректива 2018/2011/ЕО. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари