Депутатите решават за великденските надбавки на пенсионерите

1
На извънредно заседание на бюджетната комисия в сряда беше решено по 100 лева към пенсиите да получат само хората с доходи до линията на бедност
На извънредно заседание на бюджетната комисия в сряда беше решено по 100 лева към пенсиите да получат само хората с доходи до линията на бедност Снимка: Dunavmost

На извънредно заседание на бюджетната комисия в сряда беше решено по 100 лева към пенсиите да получат само хората с доходи до линията на бедност

Окончателното гласуване на великденските добавки е планирано за днес.

Ако бъдат приети, НОИ има готовност да ги изплати с майските пенсии, които се плащат от седмо число на месеца, а Великден е на 5 май.

На извънредно заседание на бюджетната комисия в сряда беше решено по 100 лева към пенсиите да получат само хората с доходи до линията на бедност.

По данни на Националния осигурителен институт, обявени на заседанието миналата седмица, пенсионерите в страната са около 2 040 000. Хората с пенсии под линията на бедност от 526 лева са 534 000 души. За добавките ще са нужни около 54 млн. лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    До 2
    Абсолютно си прав за всичко написано. Въпросните добавки, ако се дават изобщо, трябва да са под формата на социално подпомагане, не от бюджета на НОИ. Така обясняват всички добри икономисти. Но целта е ясна - Тиквун и Дебелян си правят предизборната агитация. Първият тумбак с кюлчетата почти беше замразил пенсиите по времето, когато беше на власт, и "подхвърляше" по 50 лева от джипката. За пръв път миналия юли пенсиите се актуализираха с 12% от сваленото току-що правителство, но явно и това не се забелязва. И да, прав си и за малките пенсии на много от тези - осигуряваха се на минимална заплата, прибираха кинти в плик, сега реват. Лично аз съм от омразната за същите тарикати администрация и съм платил данъци и осигуровки на всеки лев, който съм получавал, и не се оплаквам.
  • 5
    2
    другата истина
    Пенсионирах се наскоро, цял живот съм осигуряван на реалната заработка и не мога да искам повече от това, знаейки базата на която съм осигуряван / за хейтърите - не съм бил нито държавен чиновник, нито мениджър/. В същото време приятели набори, които през годините ми се хвалеха как „цакат“ държавата осигурявайки се на минималката, а останалото го прибират в плик, сега реват защо им е такава пенсията?!? Ами такава ще е, сега, както се казва, държавата си връща! Не съм умрял за великденски надбавки, но не съм и съгласен да се дават на хора с никакъв или нищожен принос към пенсионната система! Нека получават, но не от фонда „пенсии“, за подобни цели има социално подпомагане!
  • -2
    1
    Истината
    А ако пенсионерът получава 527 лева пенсия? За чиновници и депутати - милиони..... Защо няма, както в другите европейски държави еднакви добри суми за всички пенсионери? Цели 4 години в началото на своето управление ББ замрази за 4 години пенсиите, които в България са около 40 процента от брутната заплата на пенсионера, a в Европа, между 60 и 80 процента.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари