Депутатите разрешиха изпращане на зенитни ракети на Украйна

0
Това стана по време на закрито заседание на народните представители
Това стана по време на закрито заседание на народните представители Снимка: Народно събрание

Ракети са неизправни, а боеприпасите – с отпаднала необходимост

Народните представители приеха Проекта на решение за предоставяне на допълнителна военна помощ на Украйна внесен от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. Това стана по време на закрито заседание, но не стана ясно с колко и чии гласове, предаде БГНЕС.

С това решение НС одобри да изпратим на Украйна неизправни зенитно-управляеми ракети от типа 5В55Р. Заедно с тях ще изпратим и боеприпаси за автоматично стрелково оръжие с калибър 5.56х45 мм, които са с отпаднала необходимост за нуждите на Министерство на вътрешните работи.

Проекторешението е внесено от Бойко Борисов, Христо Иванов, Делян Пеевски, Ивайло Мирчев, Кирил Петков и Христо Гаджев. По време на дебатите в пленарна зала проектът на решение срещна силен отпор и остри критики от страна на опозицията в лицето на “Възраждане”, БСП и ИТН. Близо час отне започването на дебата по същество като всяка от трите гореизброени партии искаше почивка, за да се осигури време на заседанието на дойде министърът на отбраната Тодор Тагарев, директорите на разузнаването и др.

Христо Гаджев от ГЕРБ каза, че България ще предостави боеприпаси, които към момента са неизправни за българските военновъздушни сили. “Те няма как да се ползват”, уточни той. Гаджев коментира, че МО е направило опит да бъдат ремонтирани зенитно-управляемите ракети, но той е бил неуспешен. Според него минималният брой военна помощ, който ще предоставим по никакъв начин няма да навреди на бойната готовност на българската армия.

Остри реакции и критики дойдоха от БСП, ИТН и от “Възраждане”, които се обявиха против предоставянето на допълнителна военна помощ на Киев. В крайна сметка по искане на “Възраждане” началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и заместник-командирът на Военновъздушните сили бригаден генерал Петьо Мирчев бяха изслушани на закрито заседание като те трябваше да дадат повече информация на депутатите относно състоянието на българската армия и точното въоръжение, което се предлага за предоставяне на Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Bonkerz
    Генерал Ефтимов днес каза че 3-4-5% от ракетите за с-300 по складовете са дефектни и има трудности по отделното им съхранение щото са опасни. Производителя е констатирал дефектите и е казал, че не може да ги ремонтира. В периода 15.09.2020 г. - 21.07.2022 г. в Министерство на отбраната е провеждана процедура с цел възлагане на поддръжка на зенитно-ракетен комплекс С-ЗОО. За участие в процедурата е допуснат единствен кандидат — Концерн за въздушно-космическа отбрана „Алмаз-Антей”. В хода на процедурата от компанията са заявили, че нямат наличност и действащи производствени мощности за ремонт и производство на зенитно-управляеми ракети (ЗУР) от типа 5В55Р(К).
  • 4
    3
    ********************************************************************************************************
    България да даде дефектни ракети С-300 и боеприпаси с отпаднала необходимост предлагат ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. Такъв проект на решение е внесен по-рано днес, подписан от Бойко Борисов, Делян Пеевски, Христо Иванов и Кирил Петков. "Страната ни няма нужния капацитет да ремонтира самостоятелно тези боеприпаси. Тяхното използване от нашата армия би създало сериозен риск за живота на българските военнослужещи. За разлика от България, Украйна е декларирала, че има капацитета да вкара в употреба такива дефектни боеприпаси и те да послужат на украинската армия", пишат вносителите в мотивите си. По-смехотворно оправдание едва ли някой би могъл да измисли❗️ Тези хора ще запишат имената си като най-големите предатели и родоотстъпници в българската история. След като дадоха всичкото възможно оръжие, а сега дават и ПВОто, какво друго остава? Да изпратят и хора?!?! А какво ще кажете, за този проект на решение: "Българските политици нямат нужния капацитет да управляват самостоятелно държавата. Тяхната дейност създава сериозен риск за живота на българските граждани. За разлика от България, Украйна е декларирала, че има капацитета да вкара в употреба такива дефектни политици и те да послужат на украинската армия"
  • 1
    2
    Гледайте
    За да знаете! ..................................... https://youtu.be/fi2BP17AZbc?t=157
  • 6
    1
    Ваш'та мама
    Преднамерено настоящото правителство и парламент водят България към конфликт с Русия! Днес националните Предатели в Парламента умишлено нарушиха Споразумението между Правителството на Руската Федерация и Правителството на Република България за военнотехническо сътрудничество от 5 септември 2002 г. за прехвърляне на трета страна на оръжие и военна техника !!! Тези безродници водени от лични финансови интереси предадоха за пореден път Родината ни ! Гласуването бе тайно , защото осъзнават , че извършват Национално Предателство и по-трудно ще се търси утре Сметка! Тази Сган не се интересува от интересите и сигурността на обикновения гражданин на РБ , независимо от вяра , етнос ние сме Един народ и е крайно време да се изправим за да пометем тези лайновози! Тези покварени типове , без морални ценности никога не са мислили за Нас гражданите !!! Деградиралите същества в парламента и МС , трябва да бъдат измерени час по скоро ! Тези идиоти "утре" ще пратят и децата ни на фронта срещу братска Русия! Изпращането на оръжие за Фашисткият режим в Украйна подклажда конфликт между два братски нам народа , решението е позорно ! Ние дължим Свободата си на Русия и независимо , желанието да пренапишат историята сме длъжни от уста на уста да предаваме истиноста на деца и внуци както през пет вековното робство!!! Никога като българи не трябва да забравяме , че нашите жита, плодове, зеленчуци зреят и дават плод върху Земя пропита с кръв и кости на Руски воини! Бог да пази България !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари