Депутатите признаха, че не спазват стриктно мерките, но в името на народа

0
Представители на парламентарните групи казаха накратко какво е решено по време на вчерашното 8-часово заседание на правната комисия
Представители на парламентарните групи казаха накратко какво е решено по време на вчерашното 8-часово заседание на правната комисия Снимка: БГНЕС

Трябва да даваме пример, но е редно преди да се погрижим за себе си и за Народното събрание, да се погрижим за хората.

Това заяви депутатът от БСП Явор Божанков на въпрос от БНТ дали депутатите изпълняват мерките, които са разпоредени на хората - да не се събират повече от двама възрастни на закрито на разстояние по-малко от 2 метра.

Пред обществената телевизия представители на парламентарните групи казаха накратко какво е решено по време на вчерашното 8-часово заседание на правната комисия в парламента. 

Според депутата от ДПС д-р Хасан Адемов: "каквито и мерки да се вземат не смятам, че ще бъдат на 100% сигурни. Що се отнася до реда в парламента, там има думата председателския съвет на парламента и мерките трябва да са в унисон с мерките на Националния оперативен щаб - социалната дистанция на отделните участници."

И Десислава Атанасова от ГЕРБ призна, че не спазват коректно мерките по време на интервюто. В тази ситуация е невъзможно да спазваме мерките и да вземем необходимите решения. Голяма част от нас са с предпазни маски, допълни тя.

Според депутата от ОП Милен Михов е нормално да има риск, но сме длъжни да работим в тези условия, в които ни е поставила ситуацията.

За решенията по Закона за извънредното положение, взети по време на вчерашното заседание на правната комисия Божанков призна, че ситуацията в правна комисия е била тежка. "Имаше два доклада. Народните представители не знаеха какво гласуват. Потърпевши ще бъдат българските работници", каза той.

Огромна част от тежестта се прехвърля върху бизнеса, призна депутатът от БСП.

Бившият социален министър Хасан Адемов каза, че за кратко време, е трудно да се направят качествени предложения. Надяваме се, че предприетите мерки са първа стъпка. Ще има разширяване на социално икономическия пакет. Никой не знае колко време ще продължи кризата, философията е баланс между правата на българските граждани.

Да бъдем по-предпазливи, никой не знае какво ще се случи. Да действаме по-деликатно, отколкото да изсипем рога на изобилието и после не знаем какво е, призова Адемов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари