МВР установило служители без идентификационни знаци на протеста срещу БФС

0
Липсата на идентификационни средства е пропуск в дейността на на ведомството
Липсата на идентификационни средства е пропуск в дейността на на ведомството

Липсата на идентификационни средства е пропуск в дейността на на ведомството

МВР е установили служители без идентификационни знаци на протеста срещу БФС, ще се искат законодателни промени. Това стана ясно по време на изслушването на главния секретар на МВР Живко Коцев и директорът на СДВР Любомир Николов, предаде "Фокус“.

От Министерството на вътрешните работи са установили, че липсата на идентификационни средства е пропуск в дейността на на ведомството.

"Ние сме направили анализ на всички действия, оценка на цялостната организация на самото мероприятие и сме маркирали, че това е един пропуск“, коментира главният секретар.

"По тази причина сме поискали редакция на инструкцията за идентификационните знаци. Искаме те да бъдат обозначени на всички помощни средства (бел. от ред. – щитове, палки, униформи и т.н.), така че в бъдеше самите сили да се разпознават по-лесно.

"По отношение на отговорността, тя, разбира се, е лична. Още тече проверката на министъра по всички обстоятелства“, допълни той.

От проверката щяло да стане ясно кой ръководител не си е свършил работата и кои служители не са били поставили обозначителните си знаци.

Запитан дали е имало достатъчно време за осигуряването на безопасността обществеността, шефът на СДВР каза следното: "Нямахме достатъчно време да осигурим абсолютно всички мерки, с които бихме се възползвали да не бъде нарушен обществения ред. Нашите служители взеха всички мерки да филтрират такива лица, които са наши познайници и изглеждат опасни. Естествено, тези запалителни предмети, които хвърчаха срещу нас, са доста миниатюрни и не можехме да установим всеки един от проверените лица“.

По думите му най-голямото затруднение е било свързано с честата промяна на локацията за провеждане на срещата. Друг проблем е било обстоятелството, че мачът се е провел при закрити врата.

Заради протестите са образувани общо 13 дисциплинарни производства, 4 от тях са приключени. 33-ма полицейски служители са пострадали в деня на шествието. 29 граждани са потърсили медицинска помощ.

ГЕРБ-СДС ще поискат законови промени, с които да се промени начинът, по който да бъдат охранявани спортни мероприятия, и по-конкретно футболните срещи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари