Депутат запълни дупките, в които спука гуми

0

Огромните ровове на пътя на входа на Лом, в които пропадна и спука две гуми личният автомобил на народния представител на област Монтана от Реформаторския блок - доц. Борислав Великов, вече няма да тормозят шофьорите.

След като минаха две седмици от инцидента и нито една институция не се зае да ги обезопаси, депутатът запълни лично дупките-убийци, заедно със съмишленици-доброволци от оглавяваната от него партия "Българска нова демокрация", информира Дарик.

Докато народният представител работеше с лопатата, жител на квартала му поръча да припомни на Цветан Цветанов, че още през 2011 г. е обещал Лом да заприлича на европейски град, а не на Бейрут. „Тази дупка си стои тук от 10 години, и не е само тя. На Лом му трябва нов вход и ред още неща, които ни обещават по изборите", каза разпаленият съсед на опасния участък от пътя.

С тази гражданска инициатива за пореден път искаме да покажем истинското състояние на Северозападния ни край и да привлечем още повече подкрепа за ускореното му съживяване. Пътят на входа на Лом е в много лошо състояние. Районът е свлачищен, шосето е осеяно с дупки. Хората, които преминават оттам ежедневно, са изложени на истински стрес. Надявам се с днешната ни акция да привлечем вниманието на отговорните институции към решаването на многобройните проблеми на града, който ме удостои с честта да бъда негов почетен гражданин.", каза доц. Великов.

Преди около месец кметът Пенка Пенкова поиска на среща в Монтана от регионалния министър Лиляна Павлова да бъде финансиран ремонтът на около двукилометровия участък, чието състояние освен всичко друго е предпоставка и за инциденти. Министър Павлова тогава обясни, че за сега тази отсечка не е включена в строителната програма на пътната агенция. Реконструкцията й можело да започне тогава, когато се съберат повече пари от винетки.

От години този вход на Лом е в окаяно състояние, оплакват се шофьори, които често минават по него. За съжаление, друг маршрут няма, затова чупим колите си тук, изтъкват те. Отсечката е част от републиканската пътна мрежа. По нея се движат и тировете, които пътуват от и за Дунав мост 2. Много от шофьорите предпочитат да пътуват от Монтана през Лом за Видин, защото междуградските шосета са по-добри. Ломчани са на мнение, че точно тежките товарни автомобили допълнително са съсипали пътя.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари