Депутат от "Продължаваме промяната": Очаквам арести всяка седмица

0
Изборът на управител на БНБ не може да свали правителството, заяви Пламен Шалъфов
Изборът на управител на БНБ не може да свали правителството, заяви Пламен Шалъфов Видео: NOVA

 

Изборът на управител на БНБ не може да свали правителството, заяви Пламен Шалъфов

"Очаквам арести всяка седмица. Хората гласуваха за връщане на справедливостта и именно към това се върви", това каза в "Денят на живо" депутатът и член на бюджетната комисия от "Продължаваме промяната" Пламен Шалъфов.

Той допълни, че управляващата коалиция стои изцяло зад действията на министър Бойко Рашков, но саботаж от страна на прокуратурата е бил очакван. За него ГЕРБ са били яростна опозиция от самото начало и не вярва, че след арестите те могат да станат по-агресивни.

"Постът гуверньор на БНБ е важен, но война в коалицията по този въпрос е силно казано. Хубаво е да се водят разговори. Само три партии от коалицията подкрепят Андрей Гюров, ИТН държат на Любомир Каримански. Въобще не става дума за качествата на единия или другия, спекулативно е да се говори за край на коалицията заради тези разногласия", заяви Шалъфов относно актуалния избор.

"Аритметично опозицията може да реши кой ще е управител на БНБ, но това няма да има силата да свали правителството", категоричен е  той.

Депутатът изрази задоволство от свършената работа за изминалите 100 дни на правителството - до голяма степен овладяване на енергийната криза, икономиката работи, въпреки многото наслагващи се кризи.

"Това е коалиция, която успява да работи, въпреки различията си. Това е коалиция на политическия разум", заяви Пламен Шалъфов.

Той добави, че се работи по всички фронтове и очаква забързване на реформите с напредване на времето.

Пламен Шалъфов заяви, че няма да има увеличаване цените на тока до края на годината, а за газа, отоплението, водата се работи ръстът да не е непоносим и рязък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари