Депутат от ГЕРБ свири мача ЦСКА - Лудогорец

0
В ръцете на сигурен, но все още не положил клетва като депутат, е поверено днешното дерби ЦСКА - “Лудогорец”
В ръцете на сигурен, но все още не положил клетва като депутат, е поверено днешното дерби ЦСКА - “Лудогорец” Снимка: Lap.bg

В ръцете на сигурен, но все още не положил клетва като депутат, е поверено днешното дерби ЦСКА - “Лудогорец”.

29-годишният футболен съдия Стефан Апостолов ще ръководи мача и ще даде началото в 20 ч на стадион “Българска армия”, след като получи наряд от БФС.

Не е ясно дали фактът, че вече е народен избраник, ще се отрази на поведението му на терена и няма да го разконцентрира. Тези обаче, които го познават, са категорични, че е със стабилна психика и няма да се поддаде на емоции, пише 24 часа.

Така, че феновете на “червените” и на “орлите” могат да бъдат спокойни, що се отнася до безпристрастност на отсъжданията.

В парламента обаче Апостолов няма да е рефер между леви и десни, а категорично ще седне на банките до колегите си депутати от ГЕРБ.

Безспорно младият мъж, син на кмета на Симитли Апостол Апостолов - Поли, е сред най-интересните нови имена в 44-ото народно събрание. Включен бе в листата на ГЕРБ от гражданската квота под номер 22 - последния.

Още когато се разбра, че синът на кмета е кандидат-депутат, за всички в региона бе ясно, че той ще влезе в парламента с преференции. Сигурно бе, че всички гласоподаватели от общината, управлявана 4-и мандат от баща му, ще дадат преференциалния си вот за него и затова “последният ще стане първи”.

Така и стана. Апостолов получи 6637 преференции, и се нареди на второ място по този критерий в Благоевградска област след шефа на Държавната агенция за метрологичен надзор Александър Манолев, който имаше 6703.

Така футболният съдия, роден на 28 февруари 1988 г., се изкачи на третото място в листата. 94% от преференциите получи точно от гласувалите в община Симитли.

Победата му беше предизвестена. Освен като изключително земен, коректен човек, справедлив и дисциплиниран, местните заложиха на него и като признание към това, което баща му е направил за общината.

А той е най-успешният кмет на Симитли досега. Управлява от 2003 г. и градът и съставните села придобиха нов облик.

Хората в общината са категорични, че при толкова деен и загрижен за избирателите си кмет, няма как синът да не е също толкова отговорен и активен в работата си в парламента. Всъщност бащата, когото всички наричат Поли, а той няма нищо против, преди години също бе футболен съдия в двете професионални групи.

Синът обаче от началото на годината получи и ранг на международен съдия и се очаква да ръководи и важни международни срещи. Иска и вероятно бързо ще го постигне, за да излезе от сянката на баща си.

Тези, които го познават, казват, че и в момента е така, защото сам се е доказал на тежкото поприще на футболния терен и не баща му изкарал изпитите по финанси и футболните - по физическа и теоретична подготовка.

Синът, който гради кариера на терена, е финансист по образование. Завършил е езиковата гимназия “Акад. Людмил Стоянов” в Благоевград с френски и английски език и е магистър по финанси.

Отскоро е и баща на малкия Апостол, роден в средата на декември 2016-а. Съпругата му Весела го дари със син, който носи трите пълни имена на дядото кмет.

Депутатът има по-голяма сестра Полина. На нея и мъжа Николай Динков пък се усмихна щастието преди 2 г., когато спечелиха 7 млн. лв. от тотото.

Майката на Стефан Апостолов е джипи и е с най-много пациенти в общината.

Освен като футболен съдия бъдещият депутат досега се занимаваше и с фирма за технически прегледи на автомобили, където е съдружник. Имената му излизат и в още няколко фирми като притежател на малки дялове, но те не са развивали дейност.

Близки до народния избраник смятат, че ако остане в парламента, а не бъде назначен в изпълнителната власт, той ще продължи да свири мачове от елитните ни групи. Законът не го забранява и заради това е почти сигурно, че той ще остане и на терена, защото там също има широко поле за бъдещо развитие.

Кампанията на Апостолов премина под мотото “Повече деца за България”, защото, както той сам казва, децата са нашето бъдеще и това трябва да е акцент в управленската програма на партията.

Самият той обеща, че ще дарява всеки месец част от заплатата си за инвитро процедури на семейства с репродуктивни проблеми от община Симитли и цялата Благоевградска област.

Дори на една от срещите му с избиратели, когато се очакваше да има музикален концерт, той обяви, че вместо хонорари за изпълнителите парите са дарени на 6 семейства от Симитли, които мечтаят да имат дете.

Ден след вота Апостолов се обърна към съгражданите си с огромни благодарности за доверието и подкрепата.

“Респектиран съм от широката подкрепа, силното обединение в името на общата кауза и резултата, който постигнахме. Заедно сме №1 и за пореден път го показахме пред цяла България!

“Много сме, силни сме” нека бъде мотото завинаги в община Симитли, над политически интереси и партийни пристрастия. Когато сме заедно, постигаме всичко. Доверието задължава. Доверието ви ми дава сили. Знаете, няма да ви подведа”, написа в специално обръщение младият депутат.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари