Депутат от БСП: Не може партиите да се правят, че не чуват хората

1
Червеният депутат явно забрави, че и той е представител на политическа партия
Червеният депутат явно забрави, че и той е представител на политическа партия Видео: Bulgaria ON AIR

Какви са политическите решения на народното недоволство и масовите протести в страната?

Темата коментира в ефира на Bulgaria ON AIR депутатът от левицата Явор Божанков.

"Досега БСП доказа, че не влиза в договорки. Като парламентарна сила ние сме естественият глас на хората. Не може парламентарно представените партии да се правят, че не чуват хората. Ние искаме да пренесем дебата на полето на парламентаризма", заяви той.

"Официалната позиция на БСП е, че скритата коалиция е ГЕРБ-ОП-ДПС. В момента управляващите нямат 121 народни представители. Те не разчитат ли на някаква недекларирана подкрепа отстрани, няма как да съществуват",допълни "червеният" депутат.

Според него фактът, че тримата министри от ГЕРБ (Владислав Горанов, Младен Маринов, Емил Караниколов - бел.ред.) не подадоха оставки, е красноречив, че Борисов не може да контролира сам собственото си правителство.

"Вотът на недоверие беше добре аргументиран. Много подробен анализ направихме. Анализите на международните неправителствени организации са отчетливи. България за последните години не е помръднала в нито един фактор, който отчита нивата на корупцията. Това правителство ограничи до крайност участието на НПО-та в управлението на държавата", подчерта Божанков.

Той не пропусна да анализира и темата за антиправителствените протести.

"Дори един български гражданин да има на площада, неговите искания трябва да бъдат чути. В някои от дните имаше 50 хил. души на протеста. Засега исканията обаче остават без реакция от страна на управляващите. За мен, като парламентарист, е важно да свърша своята работа - внасяме въпроса там, където му е мястото", обясни социалистът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари