Депортираха българин, опитал да влезе от Финландия в Русия

0
Мъжът е задържан и по случая е образувано досъдебно производство
Мъжът е задържан и по случая е образувано досъдебно производство

Мъжът е задържан и по случая е образувано досъдебно производство

Човек беше задържан при опит да премине от Финландия в Русия пеша през октомври, съобщи финландската гранична охрана в доклад, публикуван в сряда, цитиран от финландски медии, цитирани от News.bg.

Според местния вестник "Кухмойнен" кандидат-преминаващият границата е млад българин.

Граничната охрана на Кайнуу каза, че се е намесила в "предполагаемо престъпление на държавната граница" в източната община Кухмо. Мъжът е открит близо до Джонкери, езеро на около пет километра от руската граница и на 50 километра от центъра на Кухмо.

Въз основа на сигнал от член на обществото, патрул на граничната охрана на Кайнуу откри чужденец, "чието намерение беше да пресече незаконно националната граница от Финландия към Русия", казаха служители. Те не уточняват датата на инцидента или подробности за лицето.

Мъжът е задържан и по случая е образувано досъдебно производство. Финландската имиграционна служба (Migri) изпрати мъжа обратно в родината му и му забрани да влиза във Финландия за три години.

Това е едно от осемте предполагаеми престъпления, разкрити от граничната охрана на Кайнуу през октомври. Освен ловни нарушения, те включват две дребни нарушения на държавната граница на север в Куусамо и нелицензиран шофьор на граничния контролно-пропускателен пункт Вартиус, източно от Каяани.

Финландски граждани коментират новината озадачени: "Любопитно...граничното движение обикновено е от хора, които се опитват да избягат от Русия на запад", "Може би трябва да сменят българския му паспорт с руски", "Този човек нормален ли е".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари