Празник на пълнените чушки и друсания кебап

17
В село Караманово продължават традицията да организират празник около лятното слънцестоене
В село Караманово продължават традицията да организират празник около лятното слънцестоене

В Караманово организират Празник на пълнените чушки и друсания кебап.

В село Караманово продължават традицията да организират празник около лятното слънцестоене. Жителите и гостите на населеното място отново ще се съберат в местността Хижата на 22 юни /събота/.

„Идеята се роди преди три години от Пенсионерския клуб „Златни години“. Всички инициативи са подчинени на основната тема „Баба, дядо и внуче“. Специално внимание се отделя и на приготвянето на кулинарни специалитети“, разказва кметът на селото Бисер Блажев.

Акцентът през тази година ще падне върху пълнените чушки и друсания кебап. Очаква се в инициативата да се включат около 120 души. Паралелно с приготвянето на ястията ще се проведат и тематични състезания – по нанизване на чушки, пукане на чушлета, Организаторите са подготвили изложби на кулинарни специалитети, приготвени с чушки, и на ястия с различни видове пълнени чушки.

Дядовците ще покажат на внуците различни състезателни игри от тяхното детство, а малчуганите ще се включат в различни спортни надпревари. В продължение на няколко часа над Караманово ще доминират доброто настроение и високият емоционален градус, премесен с много песни, танци и развлечения. Всеки участник ще получи грамота.

По думите на организаторите „С добре дошли!“ ще посрещнат всички гости на празника.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари