Деница Сачева: Кирил Петков остави енергийния сектор в криза

0
Нормално е когато един сектор е в криза, да бъде сформиран кризисен щаб
Нормално е когато един сектор е в криза, да бъде сформиран кризисен щаб Снимка: БНТ

Нормално е когато един сектор е в криза, да бъде сформиран кризисен щаб

Правителството на Кирил Петков остави енергийния сектор в криза, така че най-нормалното е когато един сектор е в криза, да бъде сформиран кризисен щаб. Това заяви в студиото на "Още от деня" по БНТ бившият социален министър от ГЕРБ Деница Сачева.

Тя допълни, че е от изключителна важност да продължи диверсификацията на енергийните доставки, както и да бъде сключен един по-дългосрочен договор, тъй като проблемът с доставките "няма да бъде решен с танкер по танкер".

По въпрос дали трябва да се върнем на масата на преговори с "Газпром", Сачева изрази мнение, че руската компанията се използва като външнополитически инструмент от Москва, поради което "не можем да зависим непрекъснато от политически решения".

По политическите теми бившият социален министър категорично заяви, че ГЕРБ никога не се е чувствала в изолация и отчете, че срещу партията се води компроматна война.

Имаме няколко приоритета, които смятаме важни за България – диверсификацията, зелената икономика, съдебната реформа, борбата с корупцията и дигитализацията. За нас червената линия ще бъде евроатлантическата ориентация на България, разясни Сачева.

За предизборната кампания Деница Сачева обясни, че от партията ще заложат на обновлението, давайки повече шанс на младежките кадри да бъдат част от листите.

На финален въпрос дали Бойко Борисов ще продължи да бъде председател на ГЕРБ, Сачева отговори, че въпросът с лидерството в партията им "никога не е стоял на дневен ред".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Жалкари гнусни
    Тъпите герберастки боклуци в действие! Никога повече ОПГ ГРОБ=ДПС във властта!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари