Деница Сачева: Арестите изглеждат съгласувани не с Кьовеши, а с Васил Божков

1
Сачева отхвърли твърдението, че лидерът на ГЕРБ се ползва с „чадър от страна на главния прокурор”
Сачева отхвърли твърдението, че лидерът на ГЕРБ се ползва с „чадър от страна на главния прокурор” Снимка: БГНЕС

Случилото се вероятно е опит за отклоняване на общественото внимание

"Трите хвърчащи листа, които Бойко Рашков развя по време на брифинга в МС, които са без печати, подписи и без входящи номера, са PR акция преди 100-я ден на правителство. Положени са много усилия това събитие да се опакова правилно, но не и да се намерят реални доказателства, с които да бъдат обвинени колегите”.

Това каза в „Карай направо” по NOVA депутатът от ГЕРБ и бивш социален министър Деница Сачева по повод задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова на 17 март.

И тримата са добре. Приемат хладнокръвно това, което се случи. Това, което ги тревожи е как близките им ще могат да понесат това, на което са били свидетели всички са загрижени най-вече за децата си”, подчерта тя.

Защо се случи арестът е въпрос, който трябва да бъде зададен на Кирил Петков. Защото може да има много интерпретации – за високите цени, кризите и несправящото се с тях правителство, опит за отклоняване на общественото внимание от това, че коалицията непрекъснато се пропуква. Това, на което сме свидетели, е един огромен фарс. Това, което е най-големият проблем в случая е, че премиерът на страната Кирил Петков разпорежда на разследващи полицаи кой да бъде арестуван без доказателства и се меси в тяхната работа”, посочи Сачева.

По думите ѝ създалата се ситуация е успяла да мобилизира изключително много симпатизантите и членовете на партията. „Минути, след като научихме за случващото се с нашия лидер, веднага тръгнахме към Банкя, след това прекарахме доста часове пред ГДНП. Случилото се не просто трябва да се разглежда през призмата на това, че бившият премиер е задържан. А през много ясната призма, че някой се опитва да взриви изцяло върховенството на закона в България. На брифинга на управляващите в МС стана ясно, че за пръв път висши държавни служители направиха самопризнания за собствените си престъпления. Те казаха, че разследващите полицаи са горе на втория етаж и получават указания посред нощ, как да вършат своята работа”, подчерта депутатът от ГЕРБ.

По думите ѝ случилото се ѝ изглежда като действия съгласувани не с Лаура Кьовеши, а с Васил Божков. „Премиерът много ясно каза, че е свидетел на Васил Божков. Европейската прокуратура се занимава със злоупотреби с европейски средства. И не би следвало да има правомощия за подобно разследване. Но Кирил Петков не за пръв път нарушава закона. Той е рецидивист в това отношение. И когато лъже и говори неверни неща – на него не му трепва окото и това трябва да тревожи всеки български гражданин”, категорична е тя.

Сачева отхвърли твърдението, че лидерът на ГЕРБ се ползва с „чадър от страна на главния прокурор”. „Помните, че няма повдигнати обвинения към Кирил Петков затова, че е подписал декларация с невярно съдържание, касаеща канадското му гражданство. Нима тогава можем да говорим, че има разпънат чадър над Кирил Петков, а няма такъв над моите колеги и г-н Борисов?”, попита депутатът от ГЕРБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    собствено мнение
    Страннна трансформация /навярно добре парично подплатена/ преживяха Сачева и Биков - от отявлени противници на Бойко Борисов станаха най-верните му придворни слуги. Може би точно с парите от Божков ги е напазарувал Борисов - кой знае ? Но и Сачева и Биков са нелицеприятни, дори отвратителни плазмодии, гърчещи се червейчета, неприятни подмазвачи. То пък и другите около Борисов не са стока. Считам че мястото на Борисов и на придворните му престъпници е в затвора - но след съд и присъда - за назидание и на всички останали които са или ще бъдат някога на власт. Но вчерашното начало на този процес ми хареса - Бориво в ареста - просто прекрасно !
  • 5
    1
    Маринов
    Трите "хвърчащи" листи за които говори другарката,в понеделник ще "кацнат" на точното бюро.Защо искат отново да са "кормилото" господата,които караха влака по вече от дванадесет години? Оставихте влакът за основен ремонт,а искате той да тръгне за месец,два.Чета излиянията на въпросната г-жа и се чудя,как умело си служи с отлежали клишета,отдавна излезли от употреба.Дайте малко "въздух" на правителството,то е българско и ще работи за българите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари