Ден на национален траур в Русия

1
При клането в концертна зала в Москва загинаха над 130 души
При клането в концертна зала в Москва загинаха над 130 души

При клането в концертна зала в Москва загинаха над 130 души

Днес е ден на национален траур в Русия след клането в концертна зала в Москва, при което загинаха над 130 души - най-смъртоносното нападение в Европа, за което групировката "Ислямска държава" (ИД) пое отговорност, предава БГНЕС.

Руският президент Владимир Путин обеща да накаже тези, които стоят зад "варварската терористична атака", като заяви, че четирима въоръжени лица, опитали се да избягат в Украйна, са били арестувани.

Киев категорично отрече всякаква връзка, а украинският президент Володимир Зеленски обвини Путин, че се опитва да прехвърли вината върху Киев.

В първите си публични изявления по повод нападението Путин не спомена изявлението на ИД, в което терористичната групировка поема отговорност за атаката.

Най-малко 133 души бяха убити в късните часове на 22 март от маскирани въоръжени лица, които нахлуха в сградата на концертната зала "Крокус Сити" в северното предградие на Москва - Красногорск.

"Ислямска държава" написа в Telegram, че нападението е "извършено от четирима бойци на ИД, въоръжени с картечници, пистолет, ножове и запалителни бомби", като част от "бушуващата война" със "страните, които се борят с исляма".

Това е най-смъртоносното нападение в Русия от почти две десетилетия насам.

Руските власти очакват броят на жертвите да нарасне още повече, а над 100 ранени са настанени в болница - някои от тях в тежко състояние.

Следственият комитет на Русия, който разследва тежки престъпления, съобщи, че спасителите все още изваждат тела от изгорялата сграда.

Министерството на извънредните ситуации до момента е посочило имената на 29 от жертвите, тъй като пожарът усложнява процеса на идентифициране.

Министерството публикува видеозапис, на който се вижда как тежка техника пристига на мястото на пожара, за да демонтира повредените конструкции и да разчисти отломките.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    1
    Путин Хуйло
    Само един въпрос за другарите ватенки,що бре другаре ако САЩ са виновни не ги нападнете а нападате слабата Украйна .Путятя нали е страшилище,обосранец дето следи колко бабички ще носят цветя на гроба на Навални
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари