Русия отказва да коментира участието на ИДИЛ в атентата

1
Четирима граждани на Таджикистан са обвинени за нападението
Четирима граждани на Таджикистан са обвинени за нападението Видео: NOVA

Четирима граждани на Таджикистан са обвинени за нападението

Русия повдигна обвинения на четирима души за кървавата атака в концертна зала в петък, предава NOVA. Броят на жертвите достигна 140 души, а „Ислямска държава” пое отговорност за атентата, като публикува още видеа от нападението.

Четирима граждани на Таджикистан са обвинени за нападението в Москва. На разпространените от съда кадри по лицата им се виждат следи от насилие, а един от заподозрените беше вкаран в залата в инвалидна количка. ИДИЛ публикува още кадри от стрелбата, на които се виждат нападателите сред множеството хора в концертната зала. Водещи световни медии потвърдиха, че кадрите са автентични и не са манипулирани.

ИДИЛ нападна руското посолство в Кабул през есента. И се опитва да изтласка Русия от Афганистан, тъй като Русия подкрепя талибаните, които се борят срещу ИДИЛ. Основната стратегия на ИДИЛ е да се опита да изтласка Русия от Афганистан и от Централна Азия”, каза професорът по национална сигурност в университета Ню Хейвън Матю Шмит.

Говорителят на Кремъл отказа да коментира участието на ИДИЛ в атентата. „Отново задавате въпрос, свързан с разследването. Не мога да правя коментари по него. Нямам право да го правя”, поясни говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Песков заяви, че заради напрегнатата международна обстановка няма сътрудничество между държавите за борба с тероризма.

Предложихме да засилим сътрудничеството с руските разузнавателни служби и нашите партньори в региона. Нашата надежда е виновниците да бъдат открити възможно най-бързо и да продължим да се борим ефективно срещу тези групи, чиято цел са няколко държави”, заяви френският президент Еманюел Макрон.

Държавният глава на Франция отново подчерта, че според информацията на френските служби именно структура на ИДИЛ е планирала и извършила това нападение. „Мисля, че е цинично и контрапродуктивно за самата Русия и за сигурността на нейните граждани да използва контекста на тази атака, за да се опита да я насочи срещу Украйна”, е мнението на президента.

Ден след атентата в Москва Франция увеличи нивото на опасност до най-високата трета степен. Само месеци преди Париж да бъде домакин на Олимпийските игри, в страната ще има засилени патрули от армията на обществени места като гари, летища и религиозни обекти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    1
    Путин Хуйло
    Путин хуйло,такива смешници няма на света в момента на задържане на терористите в гората обикновения полицай дето го наградиха го пита какво прави предната година в Турция,хахаха такива дебили могат да направят само дебилна постановка
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари