Ден на национален траур

0
Днес е Ден на национален траур заради жертвите на наводнението в Царево
Днес е Ден на национален траур заради жертвите на наводнението в Царево

Днес е Ден на национален траур заради жертвите на наводнението в Царево

Четирима души изгубиха живота си във водната стихия. Очаква се днес да бъде сформирана и анонсираната на правителственото заседание Междуведомствена временна комисия, която да установи причините за тежките последици от природното бедствие.

След като почетоха жертвите на наводненията в Царево с едноминутно мълчание, министрите от кабинета „Денков – Габриел“ взеха решение днешния ден да бъде национален траур в памет на загиналите при водната стихия. Също така днес се очаква сформирането на комисия, ръководена от заместник – министъра на околната среда Петър Димитров, която трябва да проучи причините.

"След като имаме хора, които загубиха живота си, сега е време да се опитаме в дълбочина да анализираме какви са причините за това, което се случи, и да подготвим тези действия, които да позволят следващия път, когато имаме такова природно бедствие, да сме по добре подготвени", заяви премиерът Николай Денков.

Кабинетът отпусна и над 63 милиона лева за преодоляване на щети, нанесени при бедствени ситуации.

В ден на национален траур знамето се спуска наполовина, а официалните и светски събития се съобразяват с деня за скръб.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари