Ден на детето в Ценово

0

До късните часове на 1 юни продължиха празничните прояви, посветени на Международния ден на детето в населените места на община Ценово.

Многобройните изненади, подготвени от детските градини и учебните заведения, не престанаха през целия ден. Доброто настроение, веселите шеги и закачки предизвикаха широки и продължителни усмивки по детските лица.

В двора на училище „Христо Ботев“ в Ценово за малките и големи момичетата и момчета беше организиран карнавал. На импровизираната сцена дефилираха героите от незабравимите детски приказки - Хитрата Лисана, Кумчо Вълчо, Пипи Дългото чорапче, Приказната фея, Злата магьосница, Котаракът в чизми, Златната рибка, Червената шапчица.

Желанието за веселие, игри, музика и танци на всички присъстващи надделяха над силата на злата вещица. Златната рибка без никакви усилия изпълни по три желания на участниците. Организаторите на празника бяха подготвили много игри, в които се включиха по-голямата част от присъстващите. Най-много емоции се вихриха около „Музикалното столче“, „Ловец и зайци“, подскоците с балони, бягането с чували, пукането на балони. Участниците разкриха и част от творческите си таланти в конкурса „Гласът на Ценово“.

Малките палавници бяха поздравени от секретаря на общинската администрация Мария Найденова. „Този ден е най-слънчевият, най-веселият и жизнерадостен празник, защото е посветен на вас, децата от целия свят. Вие сте най-хубавият подарък в живота ни, нашето бъдеще, нашата надежда и вяра в доброто“, се казва в поздравителния адрес от председателя на Общинския съвет Галина Георгиева.

Учениците от клуб „Млади таланти“ в ОУ „Свети Климент Охридски“ в село Долна Студена представиха „Госпожа Министершата“. Това бе заключителната изява по проект „Твоят час“, който се реализира изключително успешно в учебното заведение. Публиката, изпълнила до краен предел салона на читалището, горещо аплодира играта на младите актьори. В края на спектакъла като истински артисти момичетата и момчетата бяха наградени с много аплодисменти и кошници с цвята от зам.-кмета по хуманитарни дейности Ваня Игнатова.

В Новград малки и големи се включиха в дискотека-щуротека на открито. Майките и татковците си припомниха песните от своето детство, а за децата освен танците бяха подготвени много забавни игри и викторини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари