Демовотът продължава в още шест населени места в Русенско

0
Две демо машини очакват русенци във фоайето пред Пленарна зала на Община Русе
Две демо машини очакват русенци във фоайето пред Пленарна зала на Община Русе Снимка: Областна администрация - Русе

В ход е демонстрационното гласуване в Русенско

То започна вчера в село Щръклево, а днес продължава в още шест населени места от региона. Между 09:30 и 13:00 часа жителите на Иваново, Красен, Сваленик, Пиргово, Мечка и Тръстеник, които имат интерес ще могат да се запознаят в детайли със задължителните стъпки при гласуването с машини по време на предстоящите парламентарни избори, насрочени за 2-и октомври тази година, съобщават от Областна администрация - Русе.

Същевременно от 10:00 до 16:00 часа във фоайето пред Пленарна зала на Община Русе всеки делничен ден ще има по две демо машини. Навсякъде представители на Районната избирателна комисия /РИК/ ще разговарят с хората, ще им обясняват и ще показват процедурата за гласуване с машини. Всеки желаещ ще може да види по какъв начин ще се гласува на предстоящия вот и да опита сам да използва симулатора. Последователността на действията ще е същата както на парламентарния вот през миналата година. Машината ще е заредена с демо версия и ще се различава от истинската само по това, че имената са измислени.

До 29 септември е предвидено устройствата да обиколят населените места в региона, като те ще бъдат придружавани от членове на РИК, които ще обясняват на хората как да работят с машините. Логистичният процес ще бъде обезпечен от Областната администрация.

За момента съвместната информационна кампания между Областната администрация и РИК преминава при засилен интерес и без особени затруднения.

Според председателят на РИК Милена Хинкова евентуално затруднение биха предизвикали поставянето на картата в машината, както и фактът, че имената на политическите сили не са разположени на една страница. Това налага електронно прелистване, но въпреки това преобладаващата част от хората се ориентират достатъчно добре.

Областният управител Анатоли Станев и Милена Хинкова са категорични, че гражданите трябва да са спокойни, че гласуването ще протече бързо, лесно и безпроблемно. Най-важното според тях е да не се бърза и внимателно да се чете какво трябва да се направи. Интерфейсът на машините е достатъчно лесен и всеки може да се справи с него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари