Какви мерки са взети в изборните секции за вота в Русе

0
Видимо нездрави лица няма да бъдат допускани до гласуване
Видимо нездрави лица няма да бъдат допускани до гласуване Видео: NOVA

Видимо нездрави лица няма да бъдат допускани до гласуване

В Русе тече подготовката за изборите на 14 ноември. В изборните секции ще има обособени входове и изходи с указателни стрелки. Разположени ще бъдат и дезинфекциращи препарати за избирателите. Това обясни председателят на РИК-Русе Милена Хинкова, предава NOVA.

"ЦИК ясно разписа мерките, които ще се вземат за безопасността на избирателите. На входовете на секциите ще има осигурен човек, който ще отговаря за пропускателния режим в училищата. Видимо нездрави хора няма да бъдат допускани. Ще имаме възможност за измерване на температурата, както и подаване на информация към медицинските власти", каза още Хинкова.

Общо с подвижните избирателни кутии за лица с физически увреждания ще бъдат шест за областта, като ще има и четири предназначени за карантинирани избиратели.

"До вчерашния ден имахме 42 заявки за подвижна избирателна кутия от избиратели под карантина. Имаме готовност и в изборния ден да проверяваме истинността на подадените молби", допълни председателят.

Техническите специалисти, които ще отговарят за машините в изборния ден също са достатъчно, като един техник ще отговаря за не повече от 5-6 устройства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари