Демонстрант се отказа да изгори показно Тората и Библията в Стокхолм

0
Искам да покажа, че свободата на словото има граници, обясни шведският гражданин със сирийски произход Ахмад
Искам да покажа, че свободата на словото има граници, обясни шведският гражданин със сирийски произход Ахмад Снимка: БГНЕС

Искам да покажа, че свободата на словото има граници, обясни шведският гражданин със сирийски произход Ахмад

32-годишен демонстрант се отказа от намерението си да изгори публично копия на Тората и Библията пред израелското посолство в Стокхолм.

Пред медиите той обясни, че целта му е била да осъди изгарянето на свещени книги в Швеция, където законът не забранява подобни прояви. В петък шведската полиция даде разрешение за протеста. Решението беше заклеймено от израелския президент Исак Херцог и редица еврейски организации. Това е отговор на хората, които горят Корана, информира БНТ.

"Искам да покажа, че свободата на словото има граници", обясни шведският гражданин Ахмад, който е от сирийски произход. Той припомни, че хората трябва да се уважават взаимно, защото живеят в едно общество. По думите му, изгарянето на религиозни светини води до война. Тази година в Швеция имаше два случая на изгаряне на Корана, които предизвикаха широк негативен отзвук в ислямския свят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Балканеца
    Пясъчна маймуна, пък се оказа по- цивилизован от някои шведи. Изгарянето на Корана протест срещу какво е? Не съм мюсюлманин, но не го разбирам това. Ми и те са хора. Ако някой иска да протестира срещу нелегалната миграция, не е това начина.
  • 1
    1
    боклук
    ама корана нямаше да изгори.. гадна пясъчна маймуна
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари