Делян Пеевски: Прекратете незабавно изкуствената криза с недостига на инсулин

0
Всяко забавяне води непредвидими последици за хиляди пациенти, половината от които са деца
Всяко забавяне води непредвидими последици за хиляди пациенти, половината от които са деца Снимка: ДПС

Всяко забавяне води непредвидими последици за хиляди пациенти, половината от които са деца

За незабавното издаване на заповед от министъра на здравеопазването, с която да бъде временно спрян паралелният износ на лекарства за лечение на животозастрашаващи заболявания, сред които и инсулин настоя съпредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Той е сезирал министъра, след като публично бяха оповестени тревожни данни за това, че заради спекулативния износ на тези медикаменти под риск са поставени здравето и живота на хиляди български пациенти, половината от които са деца.

Делян Пеевски напомня, че всяко забавяне на забраната води след себе си непредвидими последици.

"Най-опасно от всички бездействия е бездействието по отношение на здравето на хората", казва Пеевски в писмо до министъра. Това е грубо погазване както на Хипократовата клетва за всеки един медик, така и за клетвата, която полага всеки български министър и депутат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    3
    daskal
    Ха така, перете го туй свинско момче! Всеки ден го цитирайте, че зер за премиер си го гласим! Е те тогава вече окончателно ще започнем да грухтим.
  • 6
    2
    до 1
    За мен не съществува никакво объркване по отношението на този индивид. Това е отдавна охранена свиня за прокуратурен отстрел. Образът му никога не трябва да се асоциира с нищо добро и нормално.
  • 10
    1
    Читател
    Преди по малко от две години,този човек беше в друго амплоа.Беше в положение когато трябваше да се защитава от някои институции,свързани с реда и законността в държавата ни.Днес той има неочакван картбланш от силните на деня.Това го кара да си мисли,че идва деня в който може да застане и начело на държавното управление.Объркването в съзнанието на обикновените хора продължава и не знаем кога ще свърши.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари