Делян Пеевски: Ние държим ДДС за ресторантьорите да остане 9%

0
Ще бъдем категорични в подкрепата си за правителството, каза Пеевски
Ще бъдем категорични в подкрепата си за правителството, каза Пеевски Снимка: ДПС

Ще бъдем категорични в подкрепата си за правителството, каза Пеевски

Няма да подкрепим идеи на финансовия министър, ощетяващи бизнеса или българските граждани. Асен Василев е длъжен да ни информира за предложенията си, а не да ги научаваме от медиите. Това коментира съпредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред бТВ в отговор на въпроса стабилно ли е управлението и информирани ли са ГЕРБ и ДПС за намерението на финансовото министерство да емитира нов държавен дълг за 7,5 млрд. лв.

Надявам се това евроатлантическо мнозинство да изкара мандата си. Нещата в управлението са стабилни. Но липсата на информация трябва да приключи, категоричен бе Пеевски.

Той обясни, че едва днес финансовият министър е информирал председателя на бюджетната комисия Йордан Цонев за желанието си да представи идеите си, но тази среща все още не се е състояла.

Делян Пеевски уточни, че мнозинството в парламента трябва да е предварително запознато по всички промени - и като заеми, и като изменения в бюджета, и като намерения за действия от страна на финансовия министър.

Ако някое предложение ощетява бизнеса и българските граждани, няма да бъде подкрепено от ДПС, категоричен бе съпредседателят на ПГ на ДПС.

Виждаме смущаващи неща, като например идеята за "донос- бонус. От друга страна, ние държим ДДС за ресторантьорите да остане 9%, но финансовият министър не иска. Появяват се също така предложения за деклариране на всички командировъчни, което ние няма да допуснем, защото ще доведе до утежнения за бизнеса. Абсолютно ненужна бумащина, коментира Пеевски. И настоя, че всички политики, които засягат бизнеса трябва да намират предварителна подкрепа, за да се случат. Ние от ДПС, винаги сме подкрепяли българския бизнес и българските граждани, напомни съпредседателят на ДПС.

В отговор на въпрос за подготвяния от БСП втори вот на недоверие срещу правителство на тема национална сигурност, Делян Пеевски коментира: "Ще бъдем категорични в подкрепата си за правителството, разбира се. Това е пореден цирк. Искат да си правят реклама, за да ги има".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    daskal
    Самоизпира се момчето. Казах го отдавна, още от началото на неговата нетипична публична активност - този иска да става премиер. И ще стане, помнете ми думата! Заслужаваме си го отвсякъде.
  • 0
    3
    Петър
    А ние държим да отидеш да помагаш на трактора
  • 2
    2
    Айде бéгай...
    При Трактора!
  • 5
    1
    Въпрос
    Що така? Лекарствата, храната, дрехите и книгите - 20 процента, алчните ресторантьори - 9 процента? А пък и в менюто им са вдигнати цените между 50 и 100 процента.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари