Делян Пеевски: ДПС не е драскала с червената химикалка върху проекта за Конституция

0
От ДПС ще предложат главният прокурор да има право само на един мандат и да не председателства прокурорския съвет, заяви депутатът
От ДПС ще предложат главният прокурор да има право само на един мандат и да не председателства прокурорския съвет, заяви депутатът Снимка: Агенция Фокус

От ДПС ще предложат главният прокурор да има право само на един мандат и да не председателства прокурорския съвет, заяви депутатът

ДПС не е драскала с червената химикалка върху проекта за Конституция. Това заяви Делян Пеевски пред журналисти във връзка с предложенията за конституционни промени, предаде "Фокус“.

"Нямаме никакви спорове. Всички предложения са на ПП-ДБ и ГЕРБ. Единствено не се съгласихме за предложенията за кметовете и те отпаднаха. Казахме, че няма да подкрепим предложенията за двата мандата“, изтъкна Пеевски.

Той каза, че твърденията на Велислав Величков и Лена Бориславова, че ДПС участва в изготвянето на конституционни промени, са неверни.

"Наблюдавам изказвания на Величков и Бориславова за предложения на ДПС, няма предложения на ДПС. Ние припознахме техните предложения. Величков видях, че коментира за червената химикалка на ДПС, че е драскала конституцията, такова нещо няма“, каза той.

Бившият шеф на ДАНС каза още, че от ДПС ще предложат главният прокурор да има право само на един мандат и да не председателства прокурорския съвет.

"След като прочетох изявленията (бел. от ред. – предложенията за конституционни промени на "Правосъдие за всеки“), смятам, че те са добри. Ние ще предложим главният прокурор да не председателства прокурорския съвет, а някой избран от съвета, а за мандатността – ние ще предложим главният прокурор да няма два мандата, а един от 5 години“, обясни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    ???
    тоз не отслабна ли вече? защо още изглежда сякаш има сланини по челото си?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари