Делян Добрев: Горивото ни е надписано с 1 лев за литър

0
Добрев обясни механизма на законопроекта на ГЕРБ-СДС за намаляване цената на горивата
Добрев обясни механизма на законопроекта на ГЕРБ-СДС за намаляване цената на горивата Снимка: БГНЕС

Добрев обясни механизма на законопроекта на ГЕРБ-СДС за намаляване цената на горивата

"Смятаме и можем да докажем, че горивото ни е надписано с 1 лев за литър. Ако вземете цената на уралския нефт през 2018 година и сега тя е една и съща, но горивото на бензиностанциите тогава е на цени между 1,88 - 1,95 лева. Сега е между 2,99 - 3,50 лева. Има близо 1,50 лева разлика". Това заяви в студиото на bTV депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев.

„Нашата цел е, след като сме позволили на „Лукойл Нефтохим Бургас“ и на „Литаско“ да продължават да обработват евтин руски нефт, то тази печалба, която генерират в размер на 3,5 млрд. лева само за вътрешния пазар да не отива в швейцарските сметки, а да я прибираме във Фонда за енергийна сигурност. И оттам да я връщаме по модела за компенсация, който и към момента работи само че не 25 стотинки, а 1 лев, защото смятаме, че такова е надписването“, добави той.

Добрев допълни, че при модела на служебния кабинет компенсацията ще бъде в рамките на 4 - 5 стотинки, докато ако обложим "Лукойл Нефтохим Бургас“ и „Литаскокомпенсацията ще бъде 1 лев. 

„Очаквам подкрепа от всички депутати, защото всички, които гласуват „против“ този законопроект, спокойно можем да кажем, че са лобисти на "Лукойл Нефтохим Бургас“ и „Литаско“. Няма друга причина да се застъпиш за двете руски компании, вместо да гласуваш в интерес на българските потребители“, каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    робин худ
    Изроди мръсни народа не е съгласен да даваме оръжие на украйна продажни боклуци мръсни хамерикански подлоги заминавайте за украйна всички гласували да се даде оръжие изроди мръсни
  • 3
    4
    niki
    Поредния герберастки наглец безочлив мърши 12 год крадохте не се наядохте но горе има някой рано или късно всички си пащаме
  • 6
    3
    Zfyer
    Тоя не спря да повтаря като папагал! А защо нищо не споменава за потъналите милиони от магистралите? Захапват нещо и като недоразвити мозъци, повтарят, докато сами си повярват! Отвращения!!!
  • -1
    2
    Пелетите са изгодно
    решение , както за отопление , така и вместо бензин. На автомобила се монтира газ-генераторно устройство , както по време на Втората световна война и си караш автмобила свирейки с уста.
  • 16
    1
    Sтанко
    Деляне, пак започвате с хулиганските хитринки с които лапахте 10 години. Идете пак с голямата кошница, ама да видим дали няма да ядете боя накрая...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари