Делото за убийството на Ери Пехливанян отива в Апелативния съд във Велико Търново

0
Гарабед Веринян и Михаил Михов са признати като извършители на зверското убийство на Еранухи Пехливанян​
Гарабед Веринян и Михаил Михов са признати като извършители на зверското убийство на Еранухи Пехливанян​

Гарабед Веринян и Михаил Михов са признати като извършители на зверското убийство на Еранухи Пехливанян​

Великотърновският апелативен съд насрочи дата за разглеждане на дело за отвличане, грабеж и убийство на жена от Русе. Първото заседание ще се проведе на 13 ноември.

Със своя присъда от 19 май 2023 г. Окръжен съд – Русе е признал подсъдимите Гарабед Веринян и Михаил Михов за виновни в това, че на 11 януари 2022 г., в Русе, в съизвършителство помежду си отвлекли 57-годишната собственичка на верига от аптеки в Русе Еранухи Пехливанян.

Деянието е извършено с користна цел от двамата като единият се е представил за служител от състава на Министерство на вътрешните работи. Подсъдимите са признати за виновни и в това, че са отнели пари в брой в лева и евро, на обща стойност 65 000 лева от жертвата. Гарабед Веринян и Михаил Михов са признати като извършители на зверското убийство на Еранухи Пехливанян като кървавата саморазправа е била с цел да прикрият грабежа и отвличането на жената, информира вестник „Труд“.

На основание чл. 23 ал. 1 от НК, Окръжен съд-Русе е групирал определените наказания за всяко от отделните престъпни деяния на подсъдимите, като е увеличил размерът им с 5 години лишаване от свобода и е осъдил Гарабед Веринян да изтърпи 25 години затвор при строг режим и конфискация на ½ от имуществото му. Магистратите са постановили за Михаил Михов също 25 години лишаване от свобода при строг режим и конфискация на ½ от имуществото.

Двамата подсъдими са осъдени да заплатят солидарно като компенсация за причинените от тях неимуществени вреди на гражданските ищци А. О. К. – 100 000 лева, на Б. Л. П. – 250 000 лева, на Р. Б. П. – 250 000 лева, както и сумите от 301 885 лева на Б. П. и 10 627 лева на Р. П. за причинените на гражданските ищци имуществени вреди.

Срещу така постановената присъда на Окръжния съд е постъпил протест от Окръжна прокуратура – Русе, въззивна жалба от частните обвинители и гражданки ищци Б. П. и Р. П., въззивна жалба от частния обвинител и граждански ищец А. К, както и въззивни жалби от двамата подсъдими.

След постъпването на делото в Апелативен съдВелико Търново е извършено разпределение на случаен принцип, посредством Централизираната система за разпределение на делата. Извършен е видеозапис на разпределението, съгласно възприетата практика на ВТАС по отношение делата с висок обществен интерес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари