Делото срещу Чоков се превърна в цирк

1
Един през друг адвокатите се оплакаха, че не са запознати нито с протокола от предишното съдебно заседание, нито с протокола от мерките за неотклонение на Чокови
Един през друг адвокатите се оплакаха, че не са запознати нито с протокола от предишното съдебно заседание, нито с протокола от мерките за неотклонение на Чокови

Спецсъдът за пореден път не можа да даде ход на делото срещу скандалния кмет на с. Галиче Ценко Чоков, сина му Мартин и още 7 души, които са обвинени в организирана престъпна група за рекет и побои.

Защитата на подсъдимите поиска отлагане на заседанието и засипа съда с аргументи и искания. Един през друг адвокатите се оплакаха, че не са запознати нито с протокола от предишното съдебно заседание, нито с протокола от мерките за неотклонение на Чокови, които обжалват и спорът е висящ. Причината за това била, че деловодството на съда не ги предоставило на защитниците, въпреки техните питания и опити да ги прочетат. Ценко Чоков е в ареста, а синът му под домашен арест, пише Монитор.

Кметът на Галиче със задоволство слушаше адвокатите, а синът му и останалите подсъдими също не спряха да се усмихват. На всичко отгоре се оказа, че единият от изправените пред Темида – Димитър Каменов, си е упълномощил адвокат вечерта преди съдебното заседание. Защитничката обяви пред съда, че не е запозната с материалите по делото и на това заседание не може да му окаже каквато и да е правна помощ. Всички вкупом поискаха отлагане на делото по изброените причини и още преди съдът да се произнесе заявиха, че след това ще поискат и прекратяване на делото и връщането му в спецпрокуратурата.

Адвокатът на Чоков – Иво Найденов, започна да поучава съда с ултимативен тон и се изказваше, когато сметне за добре. Това наложи съдът да му отправи две предупреждения да спазва реда в залата. Тя беше препълнена от свидетели по делото, които и този път напразно бяха пътували до столицата, тъй като съдът отложи делото, за да се запознае адвокатката на подсъдимия Каменов с материалите.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари