Делегация от китайското посолство посети Русе

2
Обсъдено беше домакинството на Русе на Световното първенство по драконови лодки през 2025 година
Обсъдено беше домакинството на Русе на Световното първенство по драконови лодки през 2025 година Снимка: Община Русе

Обсъдено беше домакинството на Русе на Световното първенство по драконови лодки през 2025 година

Кметът на Община Русе Пенчо Милков посрещна днес представители на китайското посолство в България и Китайския институтКонфуций“ към Великотърновския университет. Те са на тридневна визита в Русе.

На срещата присъстваха културният съветник към посолството Гуан Син, началникът по образователните въпроси Ян Тян, аташето по културните въпроси Дай Ин, както и директорът на института във Велико Търново проф. Дун Юенсин.

Обсъдени бяха домакинството на Русе на Световното първенство по драконови лодки през 2025 година и организираният от посолството през това лято фестивал „Драконови лодки“.

„Идеята за популяризиране на драконовите лодки в България дойде от Вас“, отбеляза Гуан Син. Той допълни, че фестивалът е най-голямото спортно и културно събитие, което посолството е организирало в страната до момента. Той ще се проведе на 24 и 25 юни на езерото в Панчарево и включва богата културна и музикална програма, производство и продажба на храни, занаятчийски изделия и фотоизложби от Китай. Първият контейнер с драконови лодки, дарени от производители в Китай, е вече на българска земя.

Кметът Пенчо Милков подчерта, че този спорт дава страхотна възможност хора от различни възрасти и различно ниво на подготовка да работят в екип. Той отбеляза и силата на русенските гребци.

„За града ни ще бъде ценно, ако след фестивала някоя от драконовите лодки остане при нас. Така ще се запали интересът на русенци към предстоящото световно първенство, на което сме домакин през 2025 година“, каза Пенчо Милков.

Разгледани бяха различни възможности за сътрудничество и бе отправена покана за участие на китайски представители в тазгодишното туристическо изложение и ежегоден фестивал „Уикенд туризъм“.

Във вторник гостите се включиха в откриването на изложба с фотоси от Китай и представянето на новите книги от поредицата „Виж Китай“ в Доходното здание. В програмата им са предвидени още посещения на класна стая „Конфуций“ в СУ „Васил Левски“ и едноименната зала в Русенския университет „Ангел Кънчев“, среща със Спортен клуб по ушу „Калагия“, посещения на музеи, Регионалната библиотека и други забележителности в града и региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    дд
    Пенчо Цункайхуй каза ли ти че ще правиш каквото прави вятъра?
  • 4
    2
    Мнение на повечето Русенци
    Април,Май,Юни,Юли,Август,Септември,Октомври.Точно седем месеца ти остават палячо измислен.И после за всички ще бъде най добре даже да не се мяркаш в Русе.
  • 7
    1
    Aha
    Пенчо дръж ги тези китайки
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари