Делегации на Русия и Украйна ще преговарят в Припят

1
Разговорите ще се състоят без предварителни условия
Разговорите ще се състоят без предварителни условия Снимка: © РИА Новости / Александр Кряжев

Руската делегация за преговори е в Гомел от рано тази сутрин

Офисът на украинския президент съобщи, че украинска делегация се отправя към Припят, където ще се състоят първите преговори с руската делегация, която от сутринта е в Беларус, пише вестник СЕГА.

Припят е в района на Чернобил, на украинска територия близо до границата с Беларус. 

По-рано днес израелският премиер Нафтали Бенет разговаря по телефона с Владимир Путин и предложи помощта си да посредничи за преговорите между Украйна и Русия, съобщи пресслужбата на Кремъл.  Путин го е запознал със ситуацията в Донбас. И е отговорил, че Русия очаква украинска делегация в Гомел, но Киев игнорира тяхната покана. Преди два дни Зеленски се обърна към израелския премиер с молба да посредничи. 

Руска преговорна делегация пристигна тази сутрин в Гомел, Беларус за преговори с Украйна. Украинският президент Володимир Зеленски обаче отказа те да се състоят на беларуска територия, защото Лукашенко я предостави за плацдарм за руски атаки. 

Зеленски все пак оставя вратата отворена за преговори на друга локация. "Разбира се, че искаме мир, искаме да се срещнем, искаме войната да приключи. Варшава, Братислава, Будапеща, Истанбул, Баку, предлагаме тези градове на Русия", казва Зеленски. Той е категоричен, че всеки друг град става за място за преговори, ако от там не се изстрелват ракети по Украйна. "Това е единственият начин преговорите да са честни", категоричен е украинският президент.

Украйна започна да набира доброволци от други държави, които да се включат във военните действия. Президентът Володимир Зеленски призова всеки, който иска да помогне, да отиде в украинското посолство в неговата страна. Ще бъде сформирана допълнителна дивизия от бойци с различна националност, която ще се нарича "международен легион за териториална защита на Украйна", съобщава BBC.

Френският чуждестранен легион е решил да освободи своите украински войници с пълно бойно снаряжение да се приберат в Украйна, за да защитават страната си от Русия, съобщи сайтът "Вишеград24".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    OhMalee
    Зеленското еврейче е решило да продава на парче Украйна за плацдарм на когото плати повече, за да напада оттам Русия. Какво го чака, жална му майка !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари